Αλέξης Πολίτης: Οδοποιία και αγροτικά έργα σε προτεραιότητα

Ημέρα:

Στις εξελίξεις όσον αφορά τα ασφαλτικά έργα, την πορεία του έργου της πλήρους ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου, τον καθαρισμό των ρεμάτων ενόψει του χειμώνα, αλλά και του καθαρισμού της κεντρικής τάφρου των Τεναγών των Φιλίππων, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο».

Αναφερόμενος αρχικά στο έργο του Αμφιθεάτρου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας τόνισε ότι το θέμα θα σταλεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στην Οικονομική Επιτροπή για να τρέξει στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία.

«Αν όλα πάνε καλά, σε μια διετία εκτιμώ ότι η Π.Ε. Καβάλας θα έχει ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο που δεν θα έχει καμιά σχέση με το υπάρχον…»

«Εξασφαλίστηκε ήδη η χρηματοδότηση, κάτι πολύ δύσκολο, γιατί ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν της τάξης των 500.000 ευρώ. Μετά από σημαντικές αλλαγές ως προς το μέγεθος των παρεμβάσεων, ο προϋπολογισμός έχει φτάσει στα 1,72 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, τις επόμενες δυο εβδομάδες εκτιμώ ότι θα σταλεί στην Οικονομική Επιτροπή το θέμα για να τρέξει εν συνεχεία η διαγωνιστική διαδικασία, να έχουμε ανάδοχο και να μπει το νερό στο αυλάκι. Αν όλα πάνε καλά, σε μια διετία εκτιμώ ότι η Π.Ε. Καβάλας θα έχει ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο που δεν θα έχει καμιά σχέση με το υπάρχον. Στην ουσία μιλάμε για ένα καινούργιο κτήριο», ανέφερε σχετικά ο κ. Πολίτης.

«Θα επιχειρηθεί μετά από πολλές δεκαετίες να γίνει ένα άλλο είδος καθαρισμού στα Τενάγη, που πιθανολογώ ότι θα λύσει σημαντικότατα το πρόβλημα της περιοχής…»

Σε σχέση με τις παρεμβάσεις στα Τενάγη των Φιλίππων, ο Αλέξης Πολίτης σημείωσε: «Έχουμε ήδη ενημερώσει τους παραγωγούς που δικαίως ανησυχούν για τα πλημμυρικά φαινόμενα που τους πλήττουν κάθε χρόνο, ότι φέτος αποφασίσαμε, έχοντας στη διάθεση μας 1 εκ. ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο, να κάνουμε μια διαφορετική παρέμβαση στο ένα της τμήμα, υπό την έννοια ότι θα επιχειρήσουμε να καθαρίσουμε την κεντρική τάφρο με διαφορετικές μεθόδους, πιο σύγχρονες που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ. Την περασμένη Τρίτη πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή το θέμα, οπότε μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το Ελεγκτικό Συμβούλιο θα τρέξει και εκεί ο διαγωνισμός, θα έχουμε ανάδοχο και θα επιχειρηθεί μετά από πολλές δεκαετίες να γίνει ένα άλλο είδος καθαρισμού, που αν όλα πάνε καλά, πιθανολογώ ότι θα λύσει σημαντικότατα το πρόβλημα της περιοχής. Μπήκε το νερό στο αυλάκι και σε αυτό το έργο».

Με 1 εκ. ευρώ χρηματοδότηση θα αρχίσει ο καθαρισμός των ρεμάτων της Π.Ε. Καβάλας ενόψει του χειμώνα

Όσον αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων της Π.Ε. Καβάλας ενόψει της χειμερινής περιόδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, δήλωσε: «Έχουν σταλεί τα τεχνικά δελτία στη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο έργο για τον καθαρισμό ρεμάτων ύψους 1 εκ. ευρώ και έχουμε ζητήσει χρήματα από την Περιφέρεια πάλι για πιο μικρές παρεμβάσεις, προκειμένου να μπορούμε να επιχειρήσουμε σε πιο μικρό μέγεθος και κλίμακα. Είναι δυο παράλληλα έργα που θα τρέξουν, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι και σε αυτό το κομμάτι. Σε σχέση με τη Θάσο εκεί υπάρχει εργολαβία ήδη 300.000 ευρώ για τον καθαρισμό των ρεμάτων».

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί με τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο των ασφαλτοστρώσεων στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας, ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ

 Τέλος, όσον αφορά τα έργα ασφαλτοστρώσεων, ο Αλέξης Πολίτης επισήμανε: «Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπογραφεί με τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο των ασφαλτοστρώσεων στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας, ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ που είχε βαλτώσει λόγω της γενικότερης κρίσης. Όσον αφορά το εθνικό οδικό δίκτυο υπήρχε ένα θέμα με το Ελεγκτικό Συμβούλιο που επιχειρούμε να το επιλύσουμε μέσω Αθηνών άμεσα, άλλο ένα έργο 1,2 εκ. ευρώ. Στη Θάσο έχουμε τη σύμβαση για τα ασφαλτικά ύψους 1 εκ. ευρώ, του οποίου η σύμβαση εκτιμώ ότι θα υπογραφεί την άλλη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα έχουμε τρεις κυκλικούς κόμβους στην Σκάλα Ποταμιάς και στην Παναγία Θάσου, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Θάσου. Προσφάτως διαγραμμίστηκε μετά από καιρό ο επαρχιακός δρόμος στα Γιντίκια, ενώ τρέχει και η εργολαβία συντήρησης του οδικού δικτύου με πολλές παρεμβάσεις. Θα επιχειρηθεί μάλιστα να «πέσει» ειδική άσφαλτος (πιο τραχύ οδόστρωμα), ώστε να μην είναι τόσο ολισθηρό στην «Τόσκα». Αν η μελέτη δείξει ότι επιδέχεται το συγκεκριμένο σημείο την ειδική άσφαλτο, θα κάνουμε την παρέμβαση και μάλιστα άμεσα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...