Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Όλα δείχνουν δυναμικό τουριστικό ξεκίνημα

Ημέρα:

Παναγιώτης Αρχοντής: Το σχέδιο προβολής – τουρισμού πέρασε μόνο με 3 ψήφους κατά, κάτι που δείχνει την καλή δουλειά που έχουμε κάνει / Περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών από πέρυσι

«Έγινε αρκετή προετοιμασία για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε σωστά και όσο πιο δυνατά γίνεται τη νέα τουριστική περίοδο. Στην αρχή της εβδομάδας για πρώτη φορά το σχέδιο προβολής – τουρισμού που πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο, πέρασε μόνο με 3 ψήφους κατά, κι αυτό αναδεικνύει την καλή προετοιμασία που έχουμε κάνει».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Παναγιώτης Αρχοντής, ο οποίος συμπλήρωσε: «εκεί καταθέσαμε και το αποτύπωμα της σημερινής διοίκησης, την στρατηγική μας και τις νέες θεματικές διαδρομές που θα αναπτύξουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλη την Περιφέρεια».

«Περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών από πέρυσι…»

«Οι ενδείξεις για την φετινή τουριστική περίοδο είναι πολύ καλές. Περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών από πέρυσι. Άλλωστε αυτό είδαμε και στα πρόσφατα ταξίδια που κάναμε στις εκθέσεις και στα επαγγελματικά ταξίδια τουρισμού που συνεχίζουμε να κάνουμε. Εμείς πιστεύουμε, σε αντίθεση με κάποιες φωνές που λένε ότι θα πρέπει να γίνονται πολύ νωρίτερα αυτά, ότι ο τουρισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δεν πρέπει ποτέ να σταματάς να προσπαθείς και να αρπάζεις την κάθε ευκαιρία. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα γκρουπ Δανών που επισκέφθηκε όλη την Περιφέρεια, όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και κατέληξαν σε Καβάλα και Θάσο για να κλείσουν πακέτα για την επόμενη χρονιά και να δουν τις νέες υποδομές που αναπτύσσονται στο νησί που «τραβάει» το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών, μιας και από όλους μας ονομάζεται «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Π.Α.Μ.Θ», ανέφερε ακόμη ο κ. Αρχοντής.

Διαβουλεύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Α.Μ.Θ.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (31/5) ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ., βρέθηκε στην πρώτη διαβούλευση τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ροδόπη.

«Θα συνεχίσω με την Καβάλα, τη Θάσο, τη Δράμα, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, ενώ θα εντάξουμε και τη Σαμοθράκη, όπου θα μείνουμε για δυο μέρες και θα έχουμε συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, για να δούμε πως θα αναπτύξουμε ένα νέο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια λίστα θεματικών και τουριστικών διαδρομών που αφορούν όλες τις περιοχές του τόπου μας, για να μπορέσουμε να έχουμε τουρισμό τόσο σε μεγαλύτερη περίοδο, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με προσκηνυματικό, ιστορικό, αρχαιολογικό, καταδυτικό και αθλητικό τουρισμό. Σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο στόχος είναι να μπορέσουμε να χρηματοδοτηθούμε με όλα τα εργαλεία του υπουργείου», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Αρχοντής.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...