Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καθυστερεί δραματικά η έκδοση οικοδομικών αδειών στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Στο θέμα της καθυστέρησης έκδοσης οικοδομικών αδειών, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη (17/5) ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Η έκδοση οικοδομικών αδειών καθυστερεί χαρακτηριστικά. Έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων, που περιμένουν μέχρι και ενάμιση χρόνο. Κι έχουμε περιπτώσεις αδειών, που δεν είναι για την ανέγερση κατοικιών, αλλά ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων, που εντάσσονται σε προγράμματα. Συνήθως, όταν πρόκειται για τέτοιες περιπτώσεις, ναι μεν προηγούνται τα επενδυτικά σχέδια, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Σύσκεψη για το θέμα προτίθεται να συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

«Πριν έναν μήνα συζητήσαμε το θέμα με την κ. Τσανάκα. Πρέπει οι δήμοι του νομού, που έχουν προσωπικό, να αναλάβουν αρμοδιότητες. Οι δύο από τους τρεις, Θάσου και Παγγαίου, μπορούν να το κάνουν. Ο δήμος Νέστου δυσκολεύεται. Με κάθε τρόπο πρέπει να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι ο αντιπεριφερειάρχης με τους τέσσερις δημάρχους, μαζί με το Τ.Ε.Ε.- Α.Μ., ώστε να βρούμε λύσεις. Έχω την πρόθεση να συγκαλέσω άμεσα μια τέτοια σύσκεψη, ώστε να δρομολογήσουμε μια διαδικασία του συνόλου ή κάποιων εκ των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας Δόμησης στους δύο δήμους, ώστε η Πολεοδομία να εκδίδει τις άδειες γρηγορότερα. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, όμως πρέπει να βρεθεί λύση για να μειώσουμε τους χρόνους», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Τραγική η κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού, επισημαίνει ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος απάντησε σχετικά: «Πράγματι, οι αδειοδοτήσεις μπορεί να κάνουν μέχρι και ενάμιση μήνα για να εκδοθούν, διότι η προθεσμία που δίνει η Πολεοδομία, ώστε να εξετάσει τον φάκελο είναι στους εννέα μήνες! Είναι μια κατάσταση, στην οποία έχω αναφερθεί πολλές φορές. Οι συνάδελφοι, πέραν των όλων άλλων προβλημάτων, όπως της υψηλής φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, έχουν να αντιμετωπίσουν και όλα τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας. Υπάρχουν έτοιμα νομοσχέδια για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών, για την ταυτότητα του κτηρίου, αλλά και μια σειρά άλλων ηλεκτρονικών διαδικασιών, που δεν έχουν προχωρήσει. Η κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες είναι τραγική λόγω της έλλειψης προσωπικού και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους μηχανικούς. Ένας συνάδελφος μπορεί να κλείσει το γραφείο του, επειδή δεν μπορεί να εκδώσει μια άδεια στον σωστό χρόνο. Μιλάμε για μια καταστροφή. Το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. προβληματίζεται για όλη αυτή την κατάσταση. Πρέπει κι οι άλλοι δήμοι να αναλάβουν ένα κομμάτι της Πολεοδομίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή και επιδιώκουμε αυτή τη λύση. Να βοηθήσουν στο έργο της Υπηρεσίας Δόμησης οι δήμοι Παγγαίου και Θάσου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...