Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μιχάλης Αμοιρίδης: Κίνδυνος – θάνατος στους δρόμους οι διακινητές παράνομων μεταναστών

Ημέρα:

Για το θέμα της επικίνδυνης οδήγησης των διακινητών στους δρόμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Π.Α.Μ.Θ., Μιχάλης Αμοιρίδης.

Σε απάντησή του στο πλαίσιο επερώτησης στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Αμοιρίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα με τον εγκληματικό τρόπο οδήγησης των διακινητών παράνομων μεταναστών που δημιουργεί διάφορα προβλήματα, όχι μόνο επί του οδικού δικτύου της Εγνατίας Οδού, αλλά όλου του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου κυρίως στη δική μας Περιφέρεια.

«Οι διακινητές κάνουν επικίνδυνες αναστροφές για κάποιο λόγο πάνω στο ρεύμα που κινούνται και εκτός λογικής. Θα ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα…»

«Για το ζήτημα η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που είναι η Ελληνική Αστυνομία και η Εγνατία Οδός, για όσα συμβαίνουν επ’ αυτής. Κυρίως όμως είναι θέμα αστυνόμευσης. Τα ατυχήματα που συμβαίνουν τόσο στην Εγνατία Οδό, όσο και στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, είναι αρκετά και οφείλονται, όχι σε κακοτεχνίες και ελλιπή σήμανση, όχι σε προβλήματα των οδικών δικτύων, αλλά στον τρόπο με τον οποίο οδηγούν οι διακινητές. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση εκτός ορίων. Σε αυτό κυρίαρχο ρόλο έχει η ΕΛ.ΑΣ. Όντως σε όλο το μήκος και πλάτος της Α.Μ.Θ. κάνει μια σπουδαία δουλειά, αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοια περιστατικά, αλλά κάποια είναι λογικό να της διαφεύγουν. Δρομολογούνται ενέργειες περαιτέρω βελτίωσης της αστυνόμευσης. Οι διακινητές κάνουν επικίνδυνες αναστροφές για κάποιο λόγο πάνω στο ρεύμα που κινούνται και εκτός λογικής, με κάθε κίνδυνο που αυτό εγκυμονεί. Θα ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα, για να βελτιωθεί η ασφάλεια στους δρόμους μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Αμοιρίδης.  

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...