Μιχάλης Αμοιρίδης: «Για να έχεις πτήσεις πρέπει να υπάρχει και επιβατικό κοινό…»

Ημέρα:

Πώς σχολιάζει ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών την μείωση των αεροπορικών δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα – Αθήνα.

«Δεν έχει προκύψει κάποιο θέμα. Αυτά τα οποία γίνονται, είναι βάσει προγραμματισμού. Δεν ξέρω το γιατί κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Είναι πολύ απλό. Το αεροδρόμιο της Καβάλας έχει μια συγκεκριμένη κίνηση, η οποία αντικατοπτρίζει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα στα αεροπλάνα. Ανάλογα με την περίοδο υπάρχουν και οι προγραμματισμοί των εταιρειών».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, σχετικά με το θέμα της μείωσης των αεροπορικών δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα – Αθήνα.

«Για να έχεις αεροπλάνα και πτήσεις από και προς έναν προορισμό, πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο επιβατικό κοινό…»

«Λέτε να είναι στις εταιρείες απερίσκεπτοι; Δηλαδή το ακούω αυτό καμιά φορά και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτεται ο καθένας. Και το ακούω από ανθρώπους που ενδεχομένως δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ ή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το αεροπλάνο δεν είναι ένα μέσο, το οποίο μπορεί να ανεβοκατεβαίνει επειδή το θέλει κάποιος. Πρέπει να γεμίζει με επιβάτες. Το αεροδρόμιο της Καβάλας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικοί και άσχετοι το δυσφημούν, ενώ δεν είναι προς δυσφήμιση. Του δημιουργούν διάφορα ζητήματα. Αυτό που είναι δεδομένο είναι ότι για να έχεις αεροπλάνα και πτήσεις από και προς έναν προορισμό, πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο επιβατικό κοινό. Όταν δεν υπάρχει αυτό, δεν υπάρχει και το αεροπλάνο. Στην Καβάλα όλοι συζητούν ότι είναι ακριβά τα εισιτήρια ή λάθος οι ώρες των δρομολογίων, ενώ δεν είναι καθόλου έτσι. Ούτε τα εισιτήρια είναι ακριβά ούτε οι ώρες είναι διαφορετικές από αυτές που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Δημιουργείται ένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο και αποφασίζει ο κόσμος να πάει με άλλο μέσο στην Αθήνα. Θέλω να πω ότι τη ζημιά την κάνουμε λίγο πολύ κι εμείς που είμαστε εδώ πέρα. Τα εισιτήρια είναι αυτά που είναι και οι αεροπορικές εταιρείες είναι αυτές που είναι», ανέφερε σχετικά ο κ. Αμοιρίδης. 

«Η μόνη που έχει προσπαθήσει γι’ αυτό το αεροδρόμιο είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης…»

«Αν υπήρχε ενδιαφέρον επιβατικό θα ερχόντουσαν κι άλλες εταιρείες, είναι ελεύθερη οικονομία. Το γιατί δεν έρχονται είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους. Σε κάθε περίπτωση επειδή βλέπω κάποιους που στεναχωριούνται κατά διαστήματα, να πω ότι η μόνη που έχει προσπαθήσει γι’ αυτό το αεροδρόμιο και δουλεύει συστηματικά, ώστε να μπορέσει να έχει πτήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαχρονικά με πρόγραμμα και επικοινωνία με τις συγκεκριμένες εταιρείες. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κι αυτές οι επιπλέον πτήσεις από τον Σεπτέμβριο θα μπουν ξανά στο πρόγραμμα. Μια ακόμη παράμετρος που πρέπει να τη δουν και στην Καβάλα, είναι ότι η Fraport που έχει το αεροδρόμιο στην κατοχή της, έχει και υψηλότερα κόμιστρα από άλλα αεροδρόμια που είναι στην κατοχή του ελληνικού δημοσίου. Σε συνεργασία με τον Δήμο και τους ξενοδόχους θα μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους να κατεβάσουν το κόμιστρο της Καβάλας. Είναι θέματα που γίνονται μέσα από συναντήσεις, οι οποίες διαφημίζονται κατά καιρούς, που θα πρέπει όμως να έχουν και αποτέλεσμα», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Διαχρονικά ζητάμε επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ

«Είναι πάρα πολλά τα περιστατικά από ανακοπή που καταλήγουν» Το...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και βράβευση του μαθητή Χαράλαμπου Αγγή

Μία εξαιρετική εκδήλωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων...

Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού στον δήμο Θάσου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Θάσου για τον θάνατο του Βασίλη Βασιλικού

Μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Βασιλικού ο...

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...