Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην ΠΑΜ-Θ

Ημέρα:

Απρόσκοπτα συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η έναρξη των οποίων έγινε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

Όπως αναφέρει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας και   Ανάπτυξης, Σωτήρης Παπαδόπουλος, οι δράσεις που υλοποιούνται αυτό το διάστημα εντάσσονται στο περσινό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, καθώς υπάρχει κατοχυρωμένο ποσό για εφαρμογές μέχρι και τα τέλη Ιουνίου.

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη νέα διακήρυξη που αφορά τα έτη 2017 – 2018 – 2019

«Οι ψεκασμοί άρχισαν μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα κι αυτό γιατί θέλουμε νωρίς να μπούμε μέσα στα οικοσυστήματα για να καταφέρουμε να πετύχουμε τα καλά αποτελέσματα που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε υπόλοιπο χρημάτων από το προηγούμενο πρόγραμμα, το οποίο το διαθέτουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα διαδικασία. Η νέα διακήρυξη που θα ισχύσει για τα επόμενα τρία χρόνια (2017 – 2018 – 2019) βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχει περάσει και από τη δεύτερη οικονομική επιτροπή και βρισκόμαστε στην περίοδο του δεκαημέρου των ενστάσεων. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στις αρχές Μαϊου, θα περάσει στην επόμενη οικονομική επιτροπή και κατόπιν όλος ο φάκελος θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων στα μέσα Μαϊου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τη νέα διακήρυξη. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ακόμη και τέλος Μαϊου και μέσα Ιουνίου να πάει, εμείς έχουμε κατοχυρωμένο ποσό μέχρι τέλος Ιουνίου να κάνουμε εφαρμογές. Δεν μας ενοχλεί η όποια καθυστέρηση», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ένσταση για την εναέριους ψεκασμούς από τον έναν εκ των δυο αναδόχων – Η ένσταση δεν παρακωλύει τη συνέχιση της διαδικασίας, σύμφωνα με τον Σ. Παπαδόπουλο

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει μια ένσταση που αφορά στην εναέρια καταπολέμηση των κουνουπιών, την οποία κατέθεσε ο ένας εκ των δυο υποψηφίων αναδόχων.

«Η ένσταση δεν παρακωλύει τη συνέχιση της διαδικασίας. Η εκδίκασή της θα γίνει εν ευθέτω χρόνο. Ήδη έγιναν εναέριοι ψεκασμοί, καθώς ήταν εντολή από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη να αρχίζουν επίγειοι και εναέριοι ψεκασμοί πριν το Πάσχα. Προς το παρόν μας ευνοεί ο καιρός, όμως δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί. Αν ξεκινήσουν οι βροχές θα έχουμε έξαρση του πληθυσμού των κουνουπιών, όπως και την περίοδο προς τα τέλη Ιουνίου θα έχουμε θέμα με τους ορυζώνες στα ανατολικά (Νέστος) αφού τα κουνούπια μπορούν να πετάξουν σε απόσταση 30 χιλιομέτρων άρα μπορούν να καλύψουν την Καβάλα», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...