Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε καλό επίπεδο η τήρηση των υγειονομικών κανονισμών

Ημέρα:

spot_img

Σε καλό επίπεδο, όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, βρίσκεται η πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει μέχρι σήμερα η Διεύθυνση Υγείας.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, απέδωσε το γεγονός της τήρησης των υγειονομικών κανονισμών στον μεγάλο όγκο νέων καταστημάτων που έχουν ανοίξει στην περιοχή μας.

Υψηλά standards που οφείλονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και στην αυστηρότητα της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε σε καλό επίπεδο υγειονομικά. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε πολλά νέα καταστήματα, έχει αυξηθεί ο όγκος των νέων αδειών και επειδή εφαρμόζουμε αυστηρές προδιαγραφές με το άνοιγμα ενός καταστήματος, η υγειονομική στάθμη τους είναι υψηλή. Υπάρχουν υψηλά standards, τα οποία οφείλονται μεν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και στην υπηρεσία μας που είναι αυστηρή σε τέτοια ζητήματα», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι δύσκολες οι εποχές, όμως παρ’ όλα αυτά δεν σταματάμε…»

Παράλληλα, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια εκ μέρους της υπηρεσίας του, στο μέτρο του δυνατού, να εντατικοποιήσει τους ελέγχους, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι υπάρχει υποστελέχωση και αρκετά προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών γενικότερα.

«Είναι δύσκολες οι εποχές, όμως παρ’ όλα αυτά δεν σταματάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Δεν σταματούν οι παρατυπίες όσον αφορά τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων

Παρά όμως την καλή εικόνα που υπάρχει σε σχέση με την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών, τα πράγματα είναι διαφορετικά όσον αφορά την τήρηση της νομιμότητας για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων.

«Υπάρχουν οι παρατυπίες, οι παρανομίες με την έννοια της υπέρβασης καθισμάτων, της επέκτασης χώρων κλπ., που γίνονται μετά την έκδοση της άδειας. Αυτά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, γιατί είμαστε Έλληνες μάλλον. Δεν μπορούμε να έχουμε το κατάστημά μας όπως αδειοδοτήθηκε. Πρέπει να παρανομήσουμε. Αυτό βέβαια δεν θέτει άμεσα σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, έμμεσα όμως μπορεί να τη θέσει. Ειδικά στη Θάσο και στην παραλία Οφρυνίου έχει ξεφύγει το πράγμα. Βέβαια αυτό το αντιμετωπίζαμε χρόνια, δεν είναι κάτι καινούργιο», σημείωσε ο Χρήστος  Παπαδόπουλος.

«Πηγαίνουμε κυρίως σε καταστήματα που είχαν…προϊστορία»

Τέλος, σε σχέση με τον Αύγουστο και τους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν στο μήνα με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, υπογράμμισε: «Πηγαίνουμε εκεί όπου υπάρχει κόσμος. Δρούμε στοχευμένα, οπωσδήποτε οι καταγγελίες ελέγχονται και πηγαίνουμε κυρίως σε καταστήματα που είχαν… προϊστορία. Προφανώς δεν μπορούμε να πάμε παντού. Είναι ανέφικτο κάτι τέτοιο. Ωστόσο όταν οι καταστηματάρχες βλέπουν ότι γίνονται έλεγχοι, μια μερίδα τους θα συμμορφωθούν από φόβο. Κάποιοι άλλοι δεν θα το κάνουν, αργά ή γρήγορα όμως, θα ελεγχθούν από την υπηρεσία μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...