Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άσκηση προσομοίωσης στο λιμάνι της Καβάλας για τον κορωνοϊό

Ημέρα:

spot_img

Άσκηση προσομοίωσης για τον κορωνοϊό προετοιμάζει στο λιμάνι και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας την επόμενη εβδομάδα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, αρκεί να μη μας προλάβουν τα γεγονότα, όπως υπογράμμισε με έμφαση μιλώντας στον «Ενήμερο»,  ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Υ., Χρήστος Παπαδόπουλος.

 Ο κ. Παπαδόπουλος θα μεταβεί στην Αθήνα για δύο ημέρες, Τετάρτη (26/2) και Πέμπτη (27/2), προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, το οποίο θα δώσει νέες οδηγίες στις Διευθύνσεις, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού.

 «Ποτέ δεν δήλωσα ήσυχος για το θέμα του κορωνοϊού, διότι έχει πάρα πολύ εύκολη μετάδοση, αλλά και μια θνητότητα που ναι μεν δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι και μικρή, αφού είναι υψηλότερη από αυτή της γρίπης»

«Σε τοπικό επίπεδο έχουμε κάνει ήδη σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τον κορωνοϊό, ενώ θα είμαι στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη για να παραστώ σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας για να δούμε τι νέες οδηγίες θα μας δώσουν σχετικά με τις πύλες εισόδου. Την επόμενη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνουμε μια άσκηση με το λιμάνι και το νοσοκομείο, αλλά δεν ξέρω αν θα μας προλάβουν τα γεγονότα. Αυτό είναι το θέμα», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ποτέ δεν δήλωσα ήσυχος για το θέμα του κορωνοϊού, διότι έχει πάρα πολύ εύκολη μετάδοση, αλλά και μια θνητότητα που ναι μεν δεν είναι μεγάλη, αλλά δεν είναι και μικρή, αφού είναι υψηλότερη από αυτή της γρίπης. Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα ψάχνει να βρει ακριβώς πως μεταδίδεται, σε ποια φάση γίνεται αυτό, πόσο εύκολα ή δύσκολα και γενικότερα υπάρχουν πολλές πτυχές που μας είναι ακόμη άγνωστες. Τα δε στοιχεία από την Κίνα δεν είναι ολοκληρωμένα. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα και γι’ αυτό δεν πρέπει να μας παραξενεύει το να βλέπουμε μετάδοση του ιού σε χώρες όπως η Ιταλία που άμεσα δεν συνδέονται με την Κίνα», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

«Καμιά χώρα αν εξαπλωθούν τα κρούσματα δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Ο στόχος είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση όσο γίνεται περισσότερο»

«Γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε στη χώρα μας, ίσως και στην περιοχή μας, να έχουμε κρούσματα. Ούτως ή άλλως κάποτε θα ερχόταν, η ταχύτητα είναι μεγάλη σε σχέση με αυτό που περιμέναμε, με βάση πάντα τα στοιχεία από την Κίνα που δεν είναι 100% αξιόπιστα ξαναλέω. Όλα είναι συγκεχυμένα, ακόμη και οι διεθνείς οργανισμοί δεν μπορούν να πουν τι συμβαίνει», δήλωσε ακόμη ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς αν μπορεί η χώρα μας να σηκώσει το βάρος μιας πανδημίας απάντησε: «Καμιά χώρα αν εξαπλωθούν τα κρούσματα δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Ο στόχος είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση όσο γίνεται περισσότερο, προκειμένου να μην έχουμε μαζικές προσελεύσεις ασθενών στα νοσοκομεία. Δεν μπορείς να κλείσεις σύνορα, να βάλεις φραγμούς κλπ. Δεν έχει νόημα, είναι σίγουρο ότι τα κρούσματα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να έχουμε μια πιο ήπια μετάδοση για να μην έχουμε ξαφνικά πολλούς ασθενείς και δεν μπορέσουν τα συστήματα υγείας να αντεπεξέλθουν».

Β. Κικίλιας: «Η χώρα είναι θωρακισμένη…»

«Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αμέσως μετά τη σύσκεψη της Δευτέρας (24/2) για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα είναι θωρακισμένη.

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

«Ο κορωνοϊός προσομοιάζει τον ιό μιας σοβαρής γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί», επισήμανε ακόμη ο υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξουν κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους. Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως είχε διαβιβάσει σε όλα τα σχολεία της χώρας τις εγκυκλίους σύμφωνα με τις οποίες αναστέλλονται προσωρινά όλες οι εκδρομές προς την Ιταλία, όπου παρατηρείται ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με τους νεκρούς να φτάνει τους πέντε (μεσημέρι Δευτέρας).

Σ. Τσιόδρας: «Πρέπει να είμαστε επαγρύπνηση, καθώς είμαστε ένα δευτερόλεπτο πριν την πανδημία»

Για την ετοιμότητα του ελληνικού συστήματος υγείας ο γιατρός και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι. Με εκατοντάδες πτήσεις και ανθρώπους που ταξιδεύουν, για έναν ιό με ήπια συμπτώματα είναι δύσκολο να ελέγξεις τις πύλες εισόδου», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας με δηλώσεις του στο MEGA.  «Οι δημόσιες υπηρεσίες επικεντρώνονται στο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, ο οποίος έρχεται από πληττόμενες περιοχές και να επιτηρεί την υγεία του. Οι πληττόμενες περιοχές είναι σε καραντίνα στην Ιταλία και δεν υπάρχει κίνδυνος για τα σχολεία μας», συμπλήρωσε. Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία αλλά, όπως υπογράμμισε «πρέπει να είμαστε επαγρύπνηση, καθώς είμαστε ένα δευτερόλεπτο πριν την πανδημία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...