Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Πρώτο καθήκον μιας κοινωνίας είναι η Δικαιοσύνη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Τις εργασίες του συνεδρίου των τριών Νομικών σχολών της πατρίδας μας με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 15 &16 Νοεμβρίου 2024, χαιρέτησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε τα εξής: «…το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτελεί ένα βασικό άξονα ανάπτυξης της ΑΜΘ αφού κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας σπουδαίος και αξιόπιστος θεσμικός φορέας στο χώρο της παιδείας. Σε αυτή τη σημαντική πορεία του Δημοκρίτειου αλλά και στα επόμενα βήματα η Διοίκηση της Περιφέρειας και ο Περιφερειάρχης, θα είναι ένας σημαντικός συνεργάτης και αρωγός στις προσπάθειες αναβάθμισης του. Η παράταξή μας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, αντέδρασε σθεναρά κατά της ίδρυσης τέταρτης νομικής σχολής στην χώρα μας στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Δ.Π.Θ.

Ως απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ αισθάνομαι συγκινημένος που μου δόθηκε η δυνατότητα να αποτελέσω μέρος αυτής της ξεχωριστής γιορτής για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ.

Πρώτο καθήκον μιας κοινωνίας είναι η Δικαιοσύνη. Η νομική είναι μέσο προσφοράς και παροχής βοήθειας. Είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο οικοδομείται ένα κράτος δικαίου, αφού σκοπός του νόμου δεν είναι να καταργήσει ή να περιορίσει αλλά να διαφυλάξει την ελευθερία».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Θάσος χρειάζεται ένα νέο μεγάλο λιμάνι

Γιάννης Μαρκιανός: Υπάρχει μελέτη, υπάρχει το πλάνο, αλλά αναζητείται...

Το Ιράν σύντομα θα θελήσει συνεννόηση με το Ισραήλ

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Πότε θα τελειώσει η εμπόλεμη σύγκρουση...

Δήμος Νέστου: Πρόοδος και συστηματική διαχείριση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χρυσούπολης, όπου ο Δήμαρχος...

Ο Θ. Μουριάδης διεκδικεί πάλι το Παλιό Πρωτοδικείο και την Καλαμίτσα

«Εάν εξακολουθούν να επιμένουν στις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις που...

Έτοιμος προς εκτόξευση ο δεύτερος δορυφόρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δ.Π.Θ....

Ολοκληρώθηκαν οι υγειονομικές παρεμβάσεις σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και...

Μεταβολή του καιρού – Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στη Μακεδονία

Μεταβολή του καιρού στη χώρα μας προβλέπεται από το...

«Σύννεφα» μαζεύονται πάνω από τον τουρισμό και την εστίαση

Γιώργος Βαφείδης: Ίσως τελειώνει η περίοδος των παχιών αγελάδων...