Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Δεν μένω κολλημένος στο 2019»

Ημέρα:

spot_img

«Ούτε τα μέλη της παράταξής μας αλλά ούτε κι εγώ προσωπικά, «μένω κολλημένος» στο 2019! Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις, ειδικά με την πανδημία, είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Έτσι η διοίκηση της πρέπει να προσαρμόσει τον ρόλο της στις αναγκαιότητες και στις προοπτικές που απασχολούν τον πολίτη. Κατά συνέπεια και η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη τύπου στην Καβάλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» Χριστόδουλος Τοψίδης, κάνοντας απολογισμό της δράσης της, 1,5 χρόνο πριν τις.

Ο κ. Τοψίδης υπενθύμισε ότι στις εκλογές του 2019 η «Περιφερειακή Σύνθεση» συγκέντρωσε ένα ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 50%! (49,3%, για την ακρίβεια) και πρόσθεσε:

«Η Περιφερειακή Σύνθεση από την ίδρυσή της αποτέλεσε μία έκπληξη! Αρχικά, κανείς δεν περίμενε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησα το 2019, θα έφτανε στις εκλογές… ! Πάρα πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συγκέντρωνε ένα τόσο υψηλό ποσοστό! Αν αναλογιστείτε την κομματική υποστήριξη της άλλης παράταξης, την θέση της διοίκησης που κατείχε, μπορείτε να εκτιμήσετε κι εσείς και ο κάθε πολίτης, το μέγεθος της επιτυχίας.

Εκτιμώντας από μία σχετικά ικανή απόσταση το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019, μπορούμε να αναλογιστούμε πως οδηγηθήκαμε στην επιτυχία αυτή ακόμη κι αν εντελώς οριακά, δεν είχαμε την εκλογική νίκη.

Ο μεγαλύτερος παράγοντας της επιτυχίας δεν ήταν ούτε η στελέχωση του ψηφοδελτίου, ούτε το πρόσωπο του επικεφαλής, ούτε η χρονική συγκυρία. Η αλήθεια είναι ότι η παράταξή μας πέτυχε γιατί συνάντησε την προθυμία και την θετική αποδοχή της κοινωνίας. Οι πολίτες είδαν, άκουσαν, υιοθέτησαν το εγχείρημα μίας ανεξάρτητης παράταξης -της παράταξής μας- και σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους. Έτσι, η «Περιφερειακή Σύνθεση» ταυτίστηκε με τις αναγκαιότητες και τις επιθυμίες των πολιτών».
Είπαμε με ειλικρίνεια στον πολίτη ότι σημασία δεν έχει μόνο το ποιο χρώμα θα «βάψει τον χάρτη» το βράδυ των αποτελεσμάτων αλλά αν ένας νέος Περιφερειάρχης μπορεί να δουλέψει και να πετύχει ένα έργο που να αφορά τον πολίτη και την περιοχή όπου ζει. Είναι η επιλογή ανάμεσα στην επιτυχία και την ανεπάρκεια!

Αν ένας Περιφερειάρχης δεν μπορεί, με τις δικές του δυνάμεις, να εκλεγεί, τότε πως μπορεί να εμπνεύσει ή να παράγει έργο;

Θέλω, όμως να σας πω, με ειλικρίνεια, ότι ούτε τα μέλη της παράταξής μας αλλά ούτε κι εγώ προσωπικά, «μένω κολλημένος» στο 2019!

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι καταστάσεις αλλάζουν, οι απαιτήσεις, ειδικά με την πανδημία, είναι διαφορετικές και οι αγωνίες των πολιτών μεταβάλλονται. Έτσι η διοίκηση της πρέπει να προσαρμόσει τον ρόλο της στις αναγκαιότητες και στις προοπτικές που απασχολούν τον πολίτη. Κατά συνέπεια και η παράταξή μας προσαρμόζεται στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και να κοιτάζει πάντα μπροστά!

Χωρίς, όμως, να αποβάλλει τα χαρακτηριστικά της ανεξάρτητης παράταξης αλλά και χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις αρχές με τις οποίες λειτουργεί. Έχουμε, έτσι, διαρκώς «ανοιχτά» τα μάτια μας και τα αυτιά μας και βρισκόμαστε, πάντα, σε στενή επαφή με την κοινωνία και τους πολίτες.

Αλλά, δυστυχώς υπάρχει «κάτι» που δεν εξελίσσεται! Δεν παρακολουθεί τις αναγκαιότητες του πολίτη! Δεν αφουγκράζεται τις προοπτικές! Όλοι, εύκολα, αντιλαμβάνεστε ότι αναφέρομαι στον Περιφερειάρχη και στο σύνολο που απαρτίζει την διοίκηση της περιφέρειας.

Δυστυχώς αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον μέχρι η διοίκηση να αντικατασταθεί. Τόσο αυτή, όσο και οι πρακτικές και η λογική της.

Μάλιστα είναι προφανές και πρέπει να λεχθεί ότι η περιφέρεια μας, εξαιτίας της διοίκησης και του Περιφερειάρχη, καθίσταται όλο και πιο απόμακρη, όλο και πιο αδιάφορη για τους πολίτες».

Διεκπεραιωτική λογική και έλλειψη φαντασίας

Για την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο κ. Τοψίδης είπε ότι διακατέχεται από στενά διεκπεραιωτική λογική και έλλειψη φαντασίας.

«Ο Περιφερειάρχης είτε προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από έργο που δεν είναι δικό του αλλά κυβερνητικό, είτε όπου έχει πραγματική εμπλοκή έχει ξεπεράσει κάθε όριο ολιγωρίας, παραλείψεων και καθυστερήσεων», σημείωσε ο κος Τοψίδης ασκώντας κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, τα στελέχη της οποίας έχουν πλέον αποδείξει την ανικανότητα τους να διοικήσουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κος Τοψίδης άσκησε συγκεκριμένη κριτική στα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης της Περιφέρειας με εμπεριστατωμένες αναφορές ενώ περιέγραψε και την θετική πρόταση της Περιφερειακής Σύνθεσης για τον τρόπο λειτουργίας μίας ευρωπαϊκής, σύγχρονης και αποδοτικής Περιφέρειας. «Η ΑΜΘ, η Περιφέρειά μας δικαιούται μία διαφορετική πορεία», τόνισε με έμφαση.

«Πιστεύουμε στο τρίπτυχο «Συνέπεια», «Όραμα», «Δουλειά»! και δεν κάνουμε «Αγγαρεία»! Πιστεύουμε ότι η πολιτική έχει ήθος και ηθική!» υπογράμμισε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κος Τοψίδης, αναφέροντας «κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό του μισθού. Ας απολογηθούν στους πολίτες… Ας απολογηθούν στους ανέργους…. Η κοινωνία τους αποδοκιμάζει ήδη και αυτό θα το βιώσουν στον κατάλληλο χρόνο» ενώ κατέληξε δεσμευόμενος ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα συνεχίσει τη δυναμική πορεία της, έως το νικηφόρο αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών «επειδή κίνητρο μας είναι η προσφορά στη κοινωνία, πυξίδα μας είναι μια περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, γιατί ο ρεβανσισμός δεν έχει θέση στην πολιτική μας, οι δολοπλοκίες δεν μας αφορούν, οι απόψεις όλων είναι σεβαστές και συντελούν στην σύνθεση και τη συνεργασία και οι πολίτες αντιλαμβάνονται την παρουσία μας στην καθημερινότητα τους, ο συνδυασμός μας παραμένει δυνατός, όσο συνεχίζει να τιμά της αξίες του και όχι τα πρόσωπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τον κο Τοψίδη πλαισίωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης στην ΠΕ Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος και Αλ. Ιωσηφίδης.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...