Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρήστος Γάκης: Άκαιρη η  δήλωση του κ. Γρανά για τα Λουτρά Ελευθερών

Ημέρα:

spot_img

Άκαιρη χαρακτηρίζει την δήλωση του προέδρου της Εργοανάπτυξης κ. Αρχέλαου Γρανά σχετικά με την νέα επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» Χρήστος Γάκης.

«Διάβασα την δήλωση του κ. Γρανά είπε ο κ. Γάκης και από αυτά που κατάλαβα, πρόκειται για μια πρόωρη δήλωση». Όπως αναφέρει «περιμένουν ακόμα την έγκριση σχετικά με το επενδυτικό πλάνο από το Υπουργείο, περιμένουν να δούνε αν θα δοθεί προς την άνοιξη η αδειοδότηση της αρμόδιας Πολεοδομικής αρχής και αργότερα θα ακολουθήσει ένα στάδιο έγκρισης για την κατεδάφιση των κτιρίων και έγκρισης ως προς τα κτίρια που πρέπει να ανοικοδομηθούν, αν η Επιτροπή Νεωτέρων Μνημείων επιτρέψει να κτιστούν κτίρια στη περιοχή. Ουσιαστικά όλες οι εγκρίσεις που πρέπει να δοθούν ώστε να ξεκινήσει η επένδυση στην περιοχή είναι σε εκκρεμότητα. Απλά ανακοινώνουν ότι μελλοντικά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να λάβουν αυτές τις εγκρίσεις. Πιο πολύ πιστεύω πως κινείται στο πλαίσιο παλαιότερων δηλώσεων πριν από δύο χρόνια. Για μένα οι δηλώσεις αυτές περισσότερο κακό κάνουν, παρά καλό. Καλύτερα να ανακοινώσουμε κάτι εφόσον έχει αρχίσει να υλοποιείται, παρά να προβαίνουμε σε δηλώσεις για μία επένδυση που θα γίνει μελλοντικά. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι άμεσο και κάτι που θα δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι μια δήλωση για να παραμείνουμε στην επικαιρότητα και τίποτα περισσότερο».

Εξαντλείται το χρονικό όριο

Ο κ. Γάκης πρόσθεσε πως «η σύμβαση που υπεγράφη και τροποποιήθηκε εν αγνοία όλων και αν ήταν σύμφωνη με τη διακήρυξη που είχαν κάνει, προέβλεπε ένα χρονικό ορίζοντα τεσσάρων χρόνων, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανοικοδόμησης από την ημέρα της υπογραφής. Αυτό το χρονικό όριο εξαντλείται το καλοκαίρι και θα πρέπει να δούνε τι θα κάνουν και με τον ανάδοχο. Δυστυχώς έχουμε περάσει σε μια περίοδο εντυπώσεων. Αυτό το διάστημα και το προηγούμενο, από την αλλαγή του Περιφερειάρχη και μετά, έχουμε επαναπαυθεί όλοι σε κάποιες δηλώσεις για να βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης και τίποτα περισσότερο. Και αυτό φαίνεται όσο περνάει ο καιρός, γιατί όσες εξαγγελίες έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί. Επανέρχονται οι ίδιοι άνθρωποι με τις ίδιες εξαγγελίες για να βγουν στο προσκήνιο για να πουν ότι εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».

«Όλο το διάστημα που ήμουν υπεύθυνος στον τομέα της υγείας και των επιχειρήσεων», συνέχισε ο κ. Γάκης, «δεν έκανα ποτέ εξαγγελίες για μελλοντικά πράγματα που σχεδιάζονται, γιατί γνωρίζω και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν, οπότε φρόντιζα να έχει ξεκινήσει κάτι πριν το κάνω. Αυτή η τακτική του επανερχόμαστε με τις ίδιες εξαγγελίες και υποσχέσεις, είναι καθαρά κινήσεις εντυπωσιασμού».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια να περάσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα στον κόσμο με το πέταγμα των φαναριών από το Διοικητήριο το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Γάκης σχολίασε ότι «το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτό πληρώθηκε από την Αντιπεριφέρεια. Επειδή βλέπουμε διάφορες δράσεις της Αντιπεριφέρειας με την συγκεκριμένη ομάδα για την οποία κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα, νομίζω πως στην συγκυρία που περνάμε, το να μαζευτούν δέκα άνθρωποι στη ταράτσα ενός κτιρίου για να κάνουν ένα σόου, δεν προσφέρει κάτι στους κατοίκους της περιοχής, ούτε στο εορταστικό κλίμα που πρέπει να δημιουργηθεί. Πιο καλή εντύπωση θα δημιουργούσε αν γινόταν ένας στολισμός σε κάποιο σημείο της πόλης. Πολύ πιο κακό βέβαια αν χρηματοδοτήθηκε κιόλας αυτή η κίνηση, που είναι και το ζητούμενο της υπόθεσης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...