Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία Αντιπεριφέρειας – ΤΕΙ για θέματα βιοποικιλότητας

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση με τον αντιπρύτανη του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ., Δημήτρη Εμμανολούδη, είχε το πρωί της Δευτέρας (11/12) στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.ΤΕΙ 

Αφού συνεχάρη για την εκλογή του τον κ. Εμμανολούδη, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε ότι «συζητούμε διεξοδικά θέματα, που αφορούν στην έδρα UNESCO του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με αντικείμενο τη βιοποικιλότητα, υπεύθυνος της οποίας είναι ο κ. Εμμανολούδης».

«Θέλουμε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. στον τομέα της βιοποικιλότητας, προκειμένου μετά από λίγο καιρό να έχουμε θετικά αποτελέσματα στην περιοχή μας»

«Είναι ένας συνάδελφος γεωτεχνικός και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για θέματα που είναι σημαντικά για την περιοχή μας και έπρεπε να αναδειχτούν νωρίτερα. Η έννοια της βιοποικιλότητας και της περιβαλλοντικής προστασίας δεν πρέπει να εντοπίζεται ως πρόβλημα ή ως δέσμευση, αλλά να μπορέσουμε να πετύχουμε, ώστε να έχουμε οφέλη για την περιοχή μας και την εν γένει αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. και σ’ αυτόν τον τομέα, προκειμένου μετά από λίγο καιρό να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα κεντρικά της UNESCO στο Παρίσι το Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

«Όταν βρεθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη το ταραχώδες καλοκαίρι του 2016 για την ένταξη των Φιλίππων στην UNESCO, ο κ. Μαρκόπουλος ήταν από τους πρώτους που ενδιαφέρθηκαν για το θέμα της έδρας UNESCO στο Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. Σε κάθε ευκαιρία τον ενημερώνουμε για την πορεία και εξέλιξη όλων των πεπραγμένων της έδρας. Ήδη έχουμε μπει στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας. Προχωρούμε με μεγάλη επιτυχία και είμαστε μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα κεντρικά της UNESCO στο Παρίσι, σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών. Πρόσφατα, εκπροσωπήσαμε τη χώρα ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας στην παγκόσμια συνδιάσκεψη της UNESCO στο Παρίσι, όπου εξελέγη η νέα γραμματέας, η Όντρεϊ Αζουλέι στη θέση της Βουλγάρας Ιρίνα Μπόκοβα. Συζητήσαμε μια σειρά από πιθανές συνέργειες για θέματα εξαιρετικά επίκαιρα, όπως αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας. Η έδρα έχει τίτλο «Διαχείριση Παρόχθιων και Δελταϊκών Συστημάτων», όπου εξετάζεται η βιοποικιλότητα, αλλά και η προστασία των ακτών και παραποτάμιων περιοχών, που πρώτες δέχονται το πλημμυρικό κύμα», ανέφερε από τη μεριά του στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανολούδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...