Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον «έλεγχο» των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ περνά η διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ

Ημέρα:

spot_img

Στον «έλεγχο» των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ περνά η διοίκηση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, μετά την έκδοση σχετικά δικαστικών αποφάσεων. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες από κοινού τα Επιμελητήρια ΑΜΘ.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις έχουν δώσει την πλειοψηφία στην Γενική Συνέλευση στα Επιμελητήρια και πλέον πορευόμαστε μέχρι την Δευτέρα 5 Απριλίου με προσωρινή διοίκηση. Σε αυτή την Γενική Συνέλευση καλούμε την Περιφέρεια να συμμετέχει ορίζοντας τους εκπροσώπους της, για να συνεργαστούμε για το καλό της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων».

Αναφορικά με την μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο κ. Αγγελίδης ζήτησε συγγνώμη από τους επιχειρηματίες, «αν και τα Επιμελητήρια δεν φταίνε για την καθυστέρηση», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ζήτησε από την Περιφέρεια να παραστεί στη Γενική Συνέλευση της 5ης Απριλίου και «να πρυτανεύσει η λογική από όλους μας», υπογραμμίζοντας πως τα Επιμελητήρια ΑΜΘ κάνουν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Τοψίδης άσκησε κριτική στην πρώην πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ Κατερίνα Ιωαννίδου, λέγοντας πως τον τελευταίο μήνα «είχε αφήσει την εταιρεία στον αυτόματο πιλότο», ενώ τα Επιμελητήρια από τη στιγμή που την ανέλαβαν έλυσαν τεχνικά και λοιπά ζητήματα. «Εργαζόμαστε μαζί με το προσωπικό για την επιστροφή της κανονικότητας στην εταιρία», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τη μεγάλη πλειοψηφία των επαγγελματιών, αυτές απ’ ό, τι φαίνεται και εκτός απροόπτου τοποθετούνται για μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Στην συνέντευξη συμμετείχαν οι πρόεδροι των έξι Επιμελητηρίων ΑΜΘ, δηλαδή: Νίκος Αγγελίδης πρόεδρος Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης πρόεδρος Επαγγελματικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Στέλιος Μωραΐτης πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης, Μάρκος Δέμπας πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας, Στέφανος Γεωργιάδης πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας, Χριστόδουλος Τοψίδης πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου και πρόεδρος ΠΕΣΥ ΑΜΘ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...