Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε διαρκή ετοιμότητα οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης της Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε επιφυλακή και διαρκή ετοιμότητα θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την δασοπροστασία, αφού και η περιοχή μας συγκαταλέγεται σε αυτές που βρίσκονται στον δείκτη υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

«Ανήσυχοι δεν είμαστε, απλά είμαστε σε μεγαλύτερη ετοιμότητα και επιφυλακή, όλος ο μηχανισμός. Έχουμε υψηλή επικινδυνότητα, που οφείλεται στα μελτέμια τα οποία αυτήν την περίοδο επηρεάζουν την περιοχή μας και γενικά όλη την χώρα», τόνισε αρχικά μιλώντας για το θέμα στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Ήδη πραγματοποιούνται περιπολίες από αέρος με τα PZL

Την Τρίτη (1/8) ο κ. Κιβράκης είχε επαφή με τους πιλότους και τον διοικητή των PZL, τα οποία, όπως υπογράμμισε είναι σε ετοιμότητα, αφού πραγματοποιούν καθ’  όλη τη διάρκεια της ημέρας περιπολίες.

«Θέλουμε να έχουμε άμεση επίγνωση σε περίπτωση κάποιου περιστατικού, αφού το Α και το Ω είναι ο άμεσος εντοπισμός πιθανής εστίας φωτιάς, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε άμεση ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτό μας βοηθούν πολύ οι από αέρος περιπολίες των αεροσκαφών PZL»,  σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Θάσος, περιαστικό δάσος Καβάλας, δάσος Ζυγού και Σύμβολο όρος στις προτεραιότητες των αρχών

«Απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία και όπως μας ενημέρωσαν από το κέντρο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η επικράτηση των ανέμων στην περιοχή μας. Η Θάσος, το περιαστικό δάσος της Καβάλας, του Ζυγού, αλλά και το Σύμβολο όρος, είναι στις προτεραιότητες μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά τις επόμενες ημέρες και ώρες σε συνεργασία με τους δήμους, τις εθελοντικές ομάδες και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη επαγρύπνηση σε επίπεδο περιπολίας κι αν προκύψει κάτι να έχουμε άμεση ανταπόκριση», συμπλήρωσε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

Καμιά αμέλεια δεν επιτρέπεται μέσα στο δάσος…

Όπως υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Κιβράκης, επειδή από τον ουρανό δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να προκαλεί πυρκαγιά, όπως για παράδειγμα μια ξηρή καταιγίδα ή κεραυνοί, θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καμιά αμέλεια δεν επιτρέπεται μέσα στο δάσος, όπου δεν πρέπει να λειτουργούν ψησταριές ή να γίνονται εργασίες. Οι  μελισσοκόμοι επίσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, όπως και οι επαγγελματίες, οι οποίοι θα πρέπει να μην κάνουν εργασίες μέσα και γύρω από δάσος ή αν είναι ανάγκη, αυτό να γίνεται μόνο με πλήρη συνεννόηση με την Π.Υ. Στατιστικά οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε αμέλεια και γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε ο Σταύρος Κιβράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...