Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

Ημέρα:

spot_img

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα ευρύ πεδίο δράσης, καθώς μπορεί να δώσει ισχυρή ώθηση σε προορισμούς, όπως είναι και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για θέματα Τουρισμού, Θανάσης Τσώνης.

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι υψηλού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες οι σύνεδροι επενδύουν επτά φορές περισσότερο σε μια περιοχή, από έναν απλό τουρίστα…»

 «Όταν μιλάμε για συνεδριακό τουρισμό, πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια κινήτρων. Να μη ξεχνάμε ότι ο συνεδριακός τουρισμός είναι υψηλού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με έρευνες και μελέτες οι σύνεδροι επενδύουν επτά φορές περισσότερο σε μια περιοχή, από έναν απλό τουρίστα, ενώ οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι σε δεύτερο χρόνο επιστρέφουν στην περιοχή ως ταξιδιώτες. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος κλάδος που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην περιοχή μας. Η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα και η Δράμα, αλλά και η Κομοτηνή με το μέγαρο μουσικής, διαθέτουν χώρους όπου μπορούν να φιλοξενηθούν μικρότερα ή μεγαλύτερα συνέδρια», σημείωσε σχετικά ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για θέματα Τουρισμού.

«Μας δίνεται η ευκαιρία εκτός καλοκαιρινής περιόδου, δηλαδή πέρα από το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», να προσελκύσουμε κόσμο και τον υπόλοιπο χρόνο…»

 «Ανοίγεται έτσι ένα παράθυρο ευκαιρίας και μια νέα τάση, η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία, εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, δηλαδή πέρα από το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», να προσελκύσουμε κόσμο και τον υπόλοιπο χρόνο, γιατί τα συνέδρια πραγματοποιούνται φθινόπωρο, χειμώνα και άνοιξη. Σε αυτό το πλαίσιο συμμετείχαμε στο 12ο πανελλήνιο συνέδριο στην Αθήνα και είναι σημαντικό να μπούμε πια δυναμικά σε αυτό το κομμάτι για να διεκδικήσουμε συνέδρια στην περιοχή μας. Ανέπτυξα τις δυνατότητες φιλοξενίας που έχει η περιοχή μας και θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσουμε να βλέπουμε αύξηση στον αριθμό συνεδρίων. Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και μπορεί να συνδυαστεί ένα συνέδριο με μίνι εκδρομές και δραστηριότητες που θα πλαισιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη, οπότε δίνουμε μια υπεραξία στον προορισμό μας και τον κάνουμε ακόμη πιο γνωστό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Θανάσης Τσώνης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...