Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Περιφερειακό Συμβούλιο: Κυριάρχησε η έλευση του φυσικού αερίου στην Α.Μ.Θ

Ημέρα:

Σε θέματα που απασχόλησαν το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του, Κώστας Αντωνιάδης.

Αρχικά αναφέρθηκε στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας Α.Μ.Θ. και του Α.Π.Θ. που αφορά τη διεύρυνση της ζήτησης αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας και την ανάπτυξη στρατηγικών προώθησης προϊόντων ποιότητας.

Στις 30.000 ευρώ το κόστος της προγραμματικής σύμβασης

”Είναι μια πρωτοβουλία της περιφέρειας Α.Μ.Θ., καθώς βλέπουμε ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν μια σχετικά υψηλότερη τιμή για συγκεκριμένα προϊόντα, αρκεί να είναι καλύτερα σε ποιότητα και ασφαλή. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αύξησης των εισοδημάτων των παραγωγών, αρκεί να υπάρχει προσαρμογή στις απαιτήσεις και η κατάλληλη προώθησή τους. Το κόστος της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 30.000 ευρώ, ενώ ο χρόνος υλοποίησης της είναι 12 μήνες. Θα πληρωθεί δε από το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Π.Ε. Καβάλας”, ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Η έλευση του φυσικού αερίου στις πόλεις της Α.Μ.Θ.

Ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στο έργο πνοής που αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στις πόλεις της Α.Μ.Θ., θέμα στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα από τη Δ.Ε.Θ. και ο πρωθυπουργός, κάτι που προκάλεσε και τη συγκίνηση του περιφερειάρχη στην συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.

”Είναι ένα έργο που σχεδίασε και οραματίστηκε ο Γιώργος Παυλίδης, το οποίο υλοποιείται και αυτό φυσικά βρίσκει ανταπόκριση. Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του ”Ε.Σ.Π.Α. 2014 – 2020” με ένα ποσό 32 εκατομμυρίων ευρώ από τη μεριά της περιφέρειας, ενώ το σύνολο του προϋπολογισμού του ανέρχεται σε 115 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόσκληση προς τη Δ.ΕΠ.Α. υπεγράφη στις 30 Ιουνίου και η Δ.ΕΠ.Α. θα υποβάλει τον φάκελο για ένταξη μέχρι τον Οκτώβριο του 2017”, τόνισε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν η διάνοιξη του κάθετου άξονα Ξάνθης – Εχίνου – ελληνοβουλγαρικών συνόρων, προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, εκ των οποίων η περιφέρεια θα δώσει τα 6 εκ. ευρώ. Πρόκειται για τον τελευταίο άξονα, ο οποίος με τους άλλους δυο δίνει ουσιαστικά δίοδο για 60 εκ. κατοίκους γειτονικών χωρών που είναι πλέον εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...