Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κλιμάκιο της Ν. Δ. σε «Αγία Μαρίνα» και «Πνοή»

Ημέρα:

spot_img

Στο πλαίσιο της δράσης της Νέας Δημοκρατίας «Κανένας στο περιθώριο», που εξελίσσεται σε όλη την επικράτεια υπό την αιγίδα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο του κόμματος υπό τον συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, επισκέφθηκε τη Δευτέρα (29/8) δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Καβάλας και ειδικότερα τη «Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί Αγία Μαρίνα» και το Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια «Πνοή».Η συγκεκριμένη σε πανελλήνια έκταση δράση, στοχεύει στην ανάδειξη του έργου των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, στην ηθική συμπαράσταση και στην έκφραση ευγνωμοσύνης για την πολύπλευρη προσφορά τους και στην ανάπτυξη συνεργασίας με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Η πολιτεία υποχρεούται να στηρίξει το κοινωνικό κράτος

«Στόχος των επισκέψεών μας είναι να δούμε τις εκκρεμότητες και τις δυσλειτουργίες και πόσες από αυτές μας έχουν προκύψει τώρα τελευταία που η πολιτεία με μεγαλύτερη καθυστέρηση ανταποκρίνεται στην υποχρέωση της να στηρίξει το κοινωνικό κράτος. Είναι κάτι που πρέπει να το καταγράψουμε, ιδίως όταν στο τιμόνι της πολιτείας βρίσκονται άνθρωποι, οι οποίοι μας έχουν πει πολλά για την κοινωνική τους ευαισθησία, αλλά στην πράξη άλλα αποδεικνύονται. Πρέπει επίσης να δούμε ενδεχομένως που θα μπορούσαμε να παρέμβουμε για να τονώσουμε δομές που αυτές τις εποχές πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ενισχυμένες», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από τα γραφεία της «Πνοής».

Να μην απογοητεύονται οι εθελοντές από την τεράστια γραφειοκρατία

«Ευχαριστούμε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που μας επισκέπτεται. Με τον κ. Παναγιωτόπουλο είχαμε συνεργαστεί και με δικές του προσπάθειες είχε κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας», όπως και το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας «ΣτηρίΖΩ». Θέλω να κάνω μια παράκληση στους ιθύνοντες. Το εθελοντικό δυναμικό σε όλη την Ελλάδα είναι ένα κύτταρο ζωντανό. Θα πρέπει να μην απογοητεύεται από την τρομακτική γραφειοκρατία στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό κράτος. Να υπάρξει μια εκλογίκευση όλων των διαδικασιών. Τα πράγματα πρέπει να πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπροστά κι όχι να ανακυκλώνονται πολιτικές που στο τέλος καταντούν στείρες», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Χατζηβαρύτη εκ μέρους της «Πνοής».

Στις 396.000 ευρώ έχουν οι οφειλές του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» προς στο Ι.Κ.Α. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλους, συνοδευόταν και από την πρόεδρο της δημοτικής τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου, η οποία επισήμανε ότι οι οφειλές του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» προς το Ι.Κ.Α. ανέρχονται στις 396.000 ευρώ. Η κ. Φιλιππίδου, ανέφερε ότι οι πραγματικές οφειλές του ιδρύματος, χωρίς τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στις 270.000 ευρώ και ζήτησε την άμεση παρέμβαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, να προχωρήσει το «πάγωμα» του χρέους, ώστε να μπορέσει το ίδρυμα να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα ή να ενταχθεί στην «ομπρέλα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. και να περάσει στο δημόσιο. Ειδάλλως, χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις και με τους εργαζόμενους να έχουν λαμβάνειν μισθούς, η «Αγία Μαρίνα» θα έχει «ζωή» για ένα περίπου μήνα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...