Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεντρικός συντονιστής αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής

Ημέρα:

spot_img

Ο έλεγχος, η επιτήρηση και η αξιολόγηση όλων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης και ο συντονισμός του έργου που έχει ορίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Α.Μ.Θ., Σωτήρη Παπαδόπουλου.

Μετά τη σχετική προκήρυξη για τις θέσεις των έξι γενικών διευθυντών σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, μέσω ΑΣΕΠ, και ύστερα από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία και συνέντευξη στον ΑΣΕΠ, από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του γενικού διευθυντή της Γ.Δ.Π.Α.Ο.Κ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανάμεσα σε 27 διαγωνιζόμενους.

«Ο ρόλος μου είναι διπλός. Αφορά την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και τη σωστή εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων που προέρχονται από τον περιφερειάρχη, πάντα πάνω στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και την αλιεία…»

 Όπως τόνισε σχετικά, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», πρόκειται για μια θέση επιτελική, η οποία λογοδοτεί απευθείας στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κύρια αρμοδιότητα τον έλεγχο, την επιτήρηση και την αξιολόγηση όλων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, όπως επίσης και τον συντονισμό του έργου που έχει ορίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να τηρείται και να εφαρμόζεται η πολιτική αυτή.

«Έχω άμεση συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τον εκτελεστικό γραμματέα και προσπαθώ να συντονίσω την πολιτική τους μέσα από τον υπηρεσιακό μου ρόλο. Ο ρόλος μου είναι διπλός. Αφορά την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων και τη σωστή εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων που προέρχονται από τον περιφερειάρχη, πάντα πάνω στην αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τους βασικούς δηλαδή πυλώνες της αγροτικής οικονομίας», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Η σύνταξη των ετήσιων και πολυετών σχεδίων που αφορούν την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, στο χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδόπουλου

Στην αρμοδιότητα του κ. Παπαδόπουλου είναι επίσης η σύνταξη των ετήσιων και πολυετών σχεδίων που αφορούν την γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, όπως προκύπτουν μέσα από τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και την πολιτική χάραξη του περιφερειάρχη.

«Είμαι υπεύθυνος ώστε να λειτουργούν καλά οι υπηρεσίες κι όποιο πρόβλημα υπάρχει με τους διευθυντές και το προσωπικό με τη συμμετοχή τους σε επιτροπές να επιλύονται τα ζητήματα που ανακύπτουν. Αρμοδιότητά μου επίσης είναι να εγκρίνω όλες τις επιτροπές που υπάρχουν στον αγροδιατροφικό τομέα», συμπλήρωσε ακόμη ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

«Φυσικά και μας αγγίζουν όλα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε αυτοί που συντάσσουμε τις εκθέσεις για όλες τις ζημιές και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου…»

Σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο αφορούν τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τα προβλήματα που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε:

«Φυσικά και μας αγγίζουν όλα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Είμαστε αυτοί που συντάσσουμε τις εκθέσεις για όλες τις ζημιές και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και μετά από έγκριση δική μου και του περιφερειάρχη τα στέλνουμε στο αρμόδιο υπουργείο. Όλα γίνονται επιτελικά, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αν δεν υπάρχει μια ομπρέλα που να συντονίζει την κατάσταση. Επομένως όλα τα προβλήματα σε γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία συντονίζονται από τη Γενική Διεύθυνση και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου».

«Προσπαθούμε και συμφωνήσαμε με τον περιφερειάρχη να βελτιώσουμε λίγο τις δράσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων»

 Ειδικότερα για το μείζον θέμα που αντιμετωπίζουν οι σταφυλοπαραγωγοί με τη χαμηλή ζήτηση των προϊόντων τους, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε: «Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έχω εικόνα ως γεωπόνος και δέχομαι τηλεφωνήματα καθημερινά, έχω ιδία άποψη μιας και την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκα συσκευαστήρια του δήμου Παγγαίου. Είναι πάρα πολύ σοβαρό το πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό. Αυτό που μεταφέρουμε γραπτώς και προφορικώς στο υπουργείο είναι η πραγματικότητα αυτή. Από την άλλη προσπαθούμε και συμφωνήσαμε με τον περιφερειάρχη να βελτιώσουμε λίγο τις δράσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες στοχευμένες εκθέσεις, για να μετέχουν οι μεταποιητές των αγροτικών προϊόντων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα οι Ευρωπαίοι τα προϊόντα, είτε νωπά, είτε μεταποιημένα της Π.Α.Μ.Θ. Ο ρόλος μας είναι συμβουλευτικός και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Κάνουμε και συσκέψεις μιας και έχουμε προβλήματα και με τις επιδοτήσεις που παίρνουν οι κτηνοτρόφοι όχι κατακεφαλήν αλλά από τις εκτάσεις. Είχαμε μια μεγάλη σύσκεψη πρόσφατα και είμαστε από τις πρώτες Περιφέρειες που προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αδικία που έγινε το 2015 στους κτηνοτρόφους μας. Γενικότερα τρέχουμε λίγο περισσότερο τα πράγματα και με τους αναδασμούς και με τα εγγειοβελτιωτικά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...