Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Μαργαρίτης: Μονόδρομος η κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεννόησης

Ημέρα:

spot_img

Τους φόβους του ότι η νηνεμία που επικρατεί στα τρέχοντα θέματα που αφορούν κυρίως την οικονομία, σύντομα θα μας φέρει σε δύσκολη κατάσταση, όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων, με επίκεντρο την δεύτερη αξιολόγηση η οποία καθυστερεί, εξέφρασε την Τετάρτη (25/1) από την Καβάλα το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπεύθυνος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., Θόδωρος Μαργαρίτης.Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, τον κ. Μαργαρίτη προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιορδάνης Χοροζίδης, ενώ παρέστη και το στέλεχος της τοπικής ΔΗΜ.ΑΡ. Κυριάκος Κελίδης.

Η χώρα κινδυνεύει να χάσει το τρένο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης

Στην σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Χοροζίδης σημείωσε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την δημοκρατική ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και δη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ υπογράμμισε ότι οι διεργασίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

«Αυτή η καθυστέρηση σημαίνει ότι η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει το τρένο του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο θα διευκόλυνε την ελληνική οικονομία. Είναι υπαρκτό το σενάριο να βρεθούμε ξανά μπροστά σε ένα σενάριο χρεοκοπίας. Με την ρητορική απατηλών υποσχέσεων, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες και ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για αυτό και έχει κλείσει τον κύκλο της», τόνισε από τη μεριά του ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

«Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Εξίσου απατηλή είναι η ελπίδα ότι μπορεί να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να δώσει λύση στα προβλήματα, όπως ήταν απατηλές και οι προσδοκίες από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και όσοι πιστέψουν στη Νέα Δημοκρατία ότι μπορεί να δώσει λύση, θα διαψευστούν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Μονόδρομος η κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεννόησης

Παράλληλα τόνισε ότι είναι μονόδρομος η κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεννόησης, στην οποία πρέπει να είναι μέσα και το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, ενώ παρέθεσε τους εξής τρεις βασικούς λόγους: Η Ελλάδα θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές με καλύτερους όρους, θα μπορέσουν να προχωρήσουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις βασικές για τη χώρα και θα αναπτυχθούν νέες ευνοϊκές ρήτρες για την προσέλκυση επενδύσεων.

«Για να φτάσουμε μέχρι εκεί πρέπει να ηττηθεί και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Νέα Δημοκρατία και να ισχυροποιηθεί ο πόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε με τους νέους συσχετισμούς των δυνάμεων, να επιβληθεί από τα πράγματα η γραμμή της εθνικής συνεννόησης, για αυτό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ευρύτατης σύνθεσης όλων των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού Κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς», ανέφερε καταληκτικά ο Θόδωρος Μαργαρίτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...