Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η πρέσβης της Σλοβακίας σε Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο

Ημέρα:

spot_img

Τον αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Καβάλας επισκέφθηκε την Τετάρτη (23/5) η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova.

Η συνάντηση με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, όπως ακριβώς κι αυτή που είχε με την κ. Hricova και η Δήμητρα Τσανάκα.

«Ενημερώσαμε την κ. πρέσβη για διάφορα θέματα της Π.Ε. Καβάλας όπως για τα προϊόντα, τις δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας και άλλα που έχουν να κάνουν με συνεργασία σε τομείς της οικονομίας»

«Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη της πρέσβειρας της Σλοβακίας στη χώρα μας, την οποία ενημερώσαμε για διάφορα θέματα της Π.Ε. Καβάλας που περιλαμβάνουν τα προϊόντα που παράγονται, τις δυνατότητες τουριστικής συνεργασίας και άλλα που έχουν να κάνουν με συνεργασία σε τομείς της οικονομίας. Συζητήσαμε και θέματα που έχουν να κάνουν για την προοπτική της Ευρώπης, σε μια συζήτηση που πρέπει όλες οι χώρες να κάνουν μεταξύ τους. Η κ. Hricova μας ενημέρωσε για το ότι στη Μπρατισλάβα υπάρχει σημαντική ελληνική δραστηριότητα νέων ανθρώπων που σπουδάζουν εκεί. Την ευχαριστήσαμε για την τιμή που μας έκανε να μας επισκεφθεί», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Το 2018 είναι πολύ σημαντικό για την χώρα σας, καθώς θα έχετε μεγάλες ευκαιρίες τόσο στην οικονομία, όσο και στον τουρισμό»

Από την πλευρά της η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, σημείωσε στις δηλώσεις της: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την χρήσιμη συζήτηση που είχαμε, ειδικά για τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και της περαιτέρω ενδυνάμωσης της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό τώρα που η χώρα σας γυρίζει την σελίδα και αρχίζει μια νέα εποχή, μια οικονομική ανάκαμψη. Το 2018 είναι πολύ σημαντικό για την χώρα σας, καθώς θα έχετε μεγάλες ευκαιρίες τόσο στην οικονομία, όσο και στον τουρισμό».

Η πρέσβης της Σλοβακίας και στη δήμαρχο Καβάλας

Ενθουσιασμένη από τις ομορφιές της πόλης της Καβάλας, δήλωσε η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή της στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο Καβάλας. Η πρέσβης της Σλοβακίας, συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόξενο της Σλοβακίας στη Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνο Μαυρίδη, και η συζήτηση με τη δήμαρχο έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Μιλώντας στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε η πρέσβης, ότι πάρα πολλοί Σλοβάκοι προτιμούν την πόλη και την περιοχή της Καβάλας για τις διακοπές τους, ενώ η ίδια έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων της χώρας της με την περιοχή μας, σε διάφορους τομείς, όπως τον πρωτογενή τομέα και τον τριτογενή δηλαδή τον τουρισμό.

Η δήμαρχος Καβάλας, αφού ευχαρίστησε την πρέσβη για την εθιμοτυπική επίσκεψη, η οποία εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φιλική, μίλησε για τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η περιοχή του δήμου Καβάλας στους τομείς για τους οποίους έδειξε ενδιαφέρον, τονίζοντας πως τώρα πια υπάρχουν σύγχρονοι οδικοί κάθετοι άξονες που συνδέουν το λιμάνι της Καβάλας και την Εγνατία οδό, με τις χώρες που βρίσκονται στην Βαλκανική και βέβαια ευκολότερη είναι η πρόσβαση από την Σλοβακία προς την χώρα μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...