Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έκθεση φωτογραφίας Ελλάδας – Σερβίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Ημέρα:

spot_img

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (13/12) τα εγκαίνια της διακρατικής έκθεσης φωτογραφίας Ελλάδας – Σερβίας, με τον αριθμό των έργων που θα εκτεθούν να φτάνει συνολικά τα 60.

Για την έκθεση, την οποία συνδιοργανώνουν η αντιπεριφέρεια με την Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας, παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (11/12) συνέντευξη Τύπου, από τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο και τους εκπροσώπους της Φ.Ε.Κ. Γιώργο Μυτιληνό και Αντώνη Μπέρτζε.

Συνέχεια της προσπάθειας που άρχισε πέρυσι με την διακρατική ελληνορωσική έκθεση φωτογραφίας

«Συνεχίζεται μια προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε πέρυσι, όταν είχαμε ολοκληρώσει την διακρατική ελληνορωσική έκθεση φωτογραφίας, που είχε γίνει στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου και ακολούθως επαναλήφθηκε και στο Καλογερικό στη Θάσο, αλλά και στη Χρυσούπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης. Μια έκθεση, η οποία συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των πολιτών που την επισκέφθηκαν με συγκεκριμένο θρησκευτικό θέμα. Συζητήσαμε ποια θα ήταν η επόμενη έκθεση και είχαμε δυο προτάσεις. Η μια για ελληνογαλλική και η άλλη για ελληνοσερβική, επιλογή που τελικά προκρίθηκε», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τη Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας και προσωπικά τους κυρίους Μυτιληνό και Μπέρτζες για την καλή συνεργασία που έχουν οι δυο πλευρές.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φέρουμε κόσμο στην Καβάλα, αυτό είναι το μέλημα μας και το ουσιαστικότερο είναι η φωτογραφική αξία αυτών που απεικονίζονται…»

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει 30 έργα Ελλήνων φωτογράφων και άλλα τόσα Σέρβων, με ελεύθερο θέμα και υψηλή αισθητική αξία.

Από τη μεριά του ο Αντώνης Μπέρτζες, επιμελητής της έκθεσης κι εκ μέρους της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας δήλωσε: «Σε συνεργασία με την περιφέρεια, το παράρτημα της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Καβάλας), προσπαθεί και διοργανώνει διακρατικές εκθέσεις για ανάδειξη περισσότερο τουριστική και εικαστική. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φέρουμε κόσμο στην Καβάλα, αυτό είναι το μέλημα μας και το ουσιαστικότερο είναι η φωτογραφική αξία αυτών που απεικονίζονται. Τα έργα των Σέρβων φωτογράφων θα εκτεθούν σε καλαίσθητα κάδρα που με την προσπάθεια που κατέβαλε η περιφέρεια μπορέσαμε να τα έχουμε και τα έργα των Ελλήνων θα εκτεθούν σε Κ FIX. Η έκθεση θα είναι ελεύθερη στο κοινό και μετά θα ταξιδέψει στην Αθήνα όπου θα την παραλάβει και η σερβική αντιπροσωπεία που έρχεται για λόγους κρίσεων φωτογραφικού διαγωνισμού».

Η Φ.Ε.Κ. με πέντε χρόνια ζωής έχει εξαιρετικά αποθεματικά φωτογραφικών έργων για να κάνει τουλάχιστον δέκα ακόμη διακρατικές εκθέσεις!

Τέλος, ο Γιώργος Μυτιληνός, συντονιστής της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας, επισήμανε: «Μια διακρατική έκθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, χρειάζεται σχεδόν πέντε μήνες, στο διοργανωτικό μέρος η περιφέρεια και στο τεχνικό – διαδικαστικό εμείς. Πρέπει να βάλεις έργα, να έχεις επάρκεια για μια διακρατική έκθεση. Η Φ.Ε.Κ. με πέντε χρόνια ζωής έχει εξαιρετικά αποθεματικά φωτογραφικών έργων για να κάνει τουλάχιστον δέκα ακόμη διακρατικές εκθέσεις. Η Π.Ε. Καβάλας είναι ικανή επίσης να κάνει οποιαδήποτε διακρατική έκθεση, με οποιαδήποτε χώρα ανήκει στην UNESCO. Αυτό το έχει ο Μαρκόπουλος, ενώ και η Φ.Ε.Κ. έχει διεισδυτικότητα στο παγκόσμιο φωτογραφικό στερέωμα, καθώς συνεργάζεται με όλες τις Ομοσπονδίες του κόσμου και καταγράφεται στους παγκόσμιους φωτογραφικούς καταλόγους με το έργο της και τις βραβεύσεις της».

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας μετείχε στη μεγαλύτερη φωτογραφική έκθεση του κόσμου που έγινε στην Κίνα και κατέκτησε τη δεύτερη θέση!

Η Φωτογραφική Εταιρεία Καβάλας είχε αναλογικά σε μεγάλο ποσοστό συμμετοχή στο να πετύχει η χώρα μας αυτή τη θέση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...