Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρήστος Γάκης: ” Το περιφερειακό συμβούλιο εναντίον του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία”

Ημέρα:

spot_img

Το θέμα της πιθανής επιβολής τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, αλλά και αυτό της άρσης απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη, κυριάρχησαν στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα.

Όπως τόνισε, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Χρήστος Γάκης, η φήμη και μόνο ότι μπορεί να επιβληθεί ένα τέτοιο τέλος, έχει προκαλέσει αναταραχή στους ξενοδόχους της περιοχής μας, στους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, αλλά και στους ίδιους τους τουρίστες που πρόκειται να επισκεφθούν την χώρα μας

«Θα πιέσουμε, ώστε να μην ληφθεί μια τέτοια απόφαση…»

Μάλιστα, ο κ. Γάκης στηλίτευσε την στάση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η οποία πρόσκειται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς, όπως είπε, δεν θέλησε να συζητηθεί το θέμα, αφού το θεώρησαν πρόωρο.

«Υπάρχει αναταραχή και αναβρασμός στους επιχειρηματίες ξενοδόχους, αλλά και στους τουρίστες που δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με παραπάνω κόστος σε καμιά περίπτωση. Ανησυχήσαμε και για αυτό τέθηκε το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Το σώμα τάχθηκε εναντίον μιας τέτοιας επιβολής τέλους, καθώς η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη, αφού οι ξενοδόχοι έχουν κλείσει ήδη τα δωμάτιά τους, χωρίς να έχουν υπολογίσει το κόστος από μια τέτοια εξέλιξη και θα υποστούν οικονομική ζημιά. Θέλουν να συζητηθεί από την επόμενη χρονιά κι όχι από φέτος, ώστε να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Από την άλλη έχουν υπάρξει αναταράξεις και στους πράκτορες του εξωτερικού, οι οποίοι δεν θέλουν να επιβαρύνουν τελευταία στιγμή τους τουρίστες, οπότε ήδη υπάρχει δυσφήμιση της χώρας μας. Το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι εναντίον σε κάτι τέτοιο και θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε να μην ληφθεί μια τέτοια απόφαση, για αυτό άλλωστε εκφράσαμε και την δυσφορία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Χρήστος Γάκης.

Μεγάλη η οικονομική ζημιά στην Π.Α.Μ.Θ. από την απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον σταθμό της Νυμφαίας

Αναφορικά με το αίτημα άρσης απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας στην Ροδόπη, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε: «Αυτή η απαγόρευση έχει ως αποτέλεσμα να υφίσταται η περιφέρεια μας μεγάλη ζημιά σε επίπεδο τουρισμού, κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Δεν μπορούν βούλγαροι και ρουμάνοι να εισέλθουν από εκεί, οπότε επιλέγουν τον σταθμό των Σερρών, προτιμώντας έτσι την Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να χάνουμε χιλιάδες τουρίστες. Δεν υπάρχει λόγος να ισχύει αυτή η απαγόρευση, αφού ο δρόμος πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ και η Εγνατία Οδός έχει συναινέσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας με την διέλευση των λεωφορείων. Πρέπει να ληφθεί άμεσα μια απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με την γειτονική Βουλγαρία. Έχει γίνει ήδη επιστολή από τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για το θέμα και το επόμενο βήμα είναι επαφή με τους δυο υπουργούς, ώστε να ξεκολλήσει».

Έκθεση προϊόντων για την προώθηση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης

Ο κ. Γάκης αναφέρθηκε καταληκτικά και σε ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, το οποίο αφορά έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο προώθησης της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης.

Σε αυτήν θα μετάσχουν παραγωγοί, καταστηματάρχες και λιανέμποροι, με στόχο να γνωρίσει η μια περιφερειακή ενότητα τα προϊόντα της άλλης. Την πρωτοβουλία για την έκθεση έχει η διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...