Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
spot_img

Συνεχείς παρεμβάσεις στα Τενάγη Φιλίππων από την ΠΑΜ-Θ

Ημέρα:

Στις συνεχείς παρεμβάσεις που γίνονται από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τον καθαρισμό των τάφρων και των καναλιών στην περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ., Χρήστος Γάκης.

«Μ’ αφορμή ορισμένες δηλώσεις και ψευδείς εντυπώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τα Τενάγη των Φιλίππων και τις ενέργειες που έχουν γίνει από την περιφέρεια για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που παρατηρούνται κάθε χρόνο στην περιοχή, πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα, προκειμένου να ενημερώνονται και οι πολίτες. Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσπαθεί και εξασφαλίζει συνεχώς οικονομικούς πόρους, ώστε να συνεχιστούν τα έργα που γίνονται στα Τενάγη για ν’ αντιμετωπιστούν οι πλημμύρες και να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους αγρότες, έτσι ώστε και αυτοί να σπείρουν τα χωράφια τους το συντομότερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Γάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο που γνωρίζει, όπως τόνισε, από πρώτο χέρι το πρόβλημα, λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας

 

«Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. είναι στο πλευρό των αγροτών και θα συνεχίσει να συντηρεί το έργο στην περιοχή των Τεναγών»

 

«Παρόλο που πέρυσι σημειώθηκαν 70% περισσότερες βροχοπτώσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, χάρη στις επεμβάσεις που έγιναν για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των μικρότερων καναλιών, οι αγρότες κατάφεραν να σπείρουν τα χωράφια τους 40 ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος, ήδη παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο πλημμύρας σε περιοχή των Τεναγών, ωστόσο ξεπλημμύρισε αμέσως, ενώ τώρα παρατηρείται μια ακόμη πλημμύρα, φαινόμενο που σε λίγες ημέρες θα εκτονωθεί και τα νερά θα υποχωρήσουν. Όλο αυτό οφείλεται στις επεμβάσεις και στο έργο που έχει γίνει απ’ τη μέρα που αναλάβαμε τα ηνία της διοίκησης και στο ότι οι εργολαβίες για τον καθαρισμό της τάφρου και των λοιπών καναλιών χρηματοδοτούνται συνεχώς από την περιφέρεια. Όλες αυτές οι προσπάθειες, αν και οικονομικά βαρύνουν μόνο την περιφέρεια Α.Μ.Θ., αποδίδουν, αφού εξασφαλίζουμε συνεχώς πόρους. Σκοπός της διοίκησης της περιφέρειας είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατό καλύτερο περιβάλλον για τους αγρότες, προκειμένου να πάρουν την παραγωγή τους το συντομότερο για ν’ αποφύγουμε τις οικονομικές ζημίες, αφού βιοπορίζονται αποκλειστικά απ’ αυτό το επάγγελμα. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι στο πλευρό των αγροτών και με την τεχνογνωσία της, θα συνεχίσει να συντηρεί το έργο στην περιοχή, προκειμένου να μην παρατηρηθούν προβλήματα ανάλογα των προηγούμενων ετών», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Γάκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Σταμάτης Κραουνάκης «Πιάνει Ο Έρωτας Δουλειά». Η μεγάλη επιτυχία...

Μάρκος Δέμπας: Διαρκείς προσπάθειες για την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους των τοπικών...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...