Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δράσεων του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών

Ημέρα:

Σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δράσεων και του προγραμματισμού γενικότερα του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών, που εδρεύει στην Νέα Πέραμο, έχουν προκαλέσει οι συνεχείς εκλογικές διαδικασίες και οι αλλαγές σε κυβερνητικά πρόσωπα.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο διευθυντής του ΙΝ.ΑΛ.Ε., Αργύρης Καλιανιώτης, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκθέσεις που αφορούν έργα τα οποία ολοκληρώνονται μέσω Ε.Σ.Π.Α., ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η διαδικασία επιλογής προτάσεων που θα υποβληθούν στην νέα προγραμματική περίοδο.

«Μπλέξαμε με τα γεγονότα, ενώ είχαμε ένα σωρό πράγματα να κάνουμε»

«Κάθε φορά που γίνονται εκλογές ή αλλάζει υπουργός, στο ΙΝ.ΑΛ.Ε. υπάρχει μια αναταραχή, καθώς είτε περιμένουμε για κάποια υπογραφή, είτε για να δημοσιευθεί κάτι στο Φ.Ε.Κ., με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε πίσω. Έτσι έγινε και το φετινό καλοκαίρι. Ενώ είμασταν έτοιμοι να κάνουμε ένα σωρό πράγματα, μπλέξαμε με τα γεγονότα και καθυστερήσαμε γενικά. Χωρίς καν να έχει διοριστεί ο νέος υπουργός, ήρθε την Δευτέρα το Φ.Ε.Κ. που περιμέναμε και είχε καθυστερήσει πολύ και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε κάποια σύμβαση για να αρχίσουμε το εθνικό πρόγραμμα, έστω και στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό σημαίνει ότι θα συστήσουμε ξανά τις ομάδες, θα βγούμε έξω κλπ. Ελπίζω ότι αυτήν την φορά ότι δεν θα έχουμε νέες καθυστερήσεις κι όλα θα κυλήσουν ομαλά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Καλιανιώτης.

«Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτα…»

Ερωτηθείς σχετικά με την γενικότερη δράση του ΙΝ.ΑΛ.Ε., για το αν υπάρχουν προβλήματα με την μισθοδοσία του προσωπικού, αλλά και για το αν είναι ανήσυχος για το μέλλον του Ινστιτούτου, ο Αργύρης Καλιανιώτης απάντησε: «Πολύ τακτικά εντάσσουμε καινούργια ερευνητικά έργα στην δραστηριότητά μας ή περιμένουμε από συνεχιζόμενα έργα να υπογραφούν οι συμβάσεις. Αυτά δυστυχώς δεν γίνονται με υπηρεσιακούς υπουργούς, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις. Δραστηριοποιούμαστε οπουδήποτε μας καλέσουν. Κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πάμε σε νησιά και ειδικά στα Δωδεκάνησα έχουμε ένα σωρό έργα που είναι ερευνητικά ή διαχειριστικά προγράμματα σε σχέση πάντα με το θαλάσσιο περιβάλλον. Πρέπει αυτή τη φορά να συνεχίσουμε το έργο μας απρόσκοπτα. Δεν έχουμε προβλήματα με μισθοδοσίες υπαλλήλων, καθώς περιορίζονται πολύ και οι συμβασιούχοι, οι οποίοι εξαρτώνται από τα έργα, αφού αν δεν έχουμε έργα δεν έχουμε και συμβασιούχους. Δεν ανησυχώ καθόλου για το μέλλον του ΙΝ.ΑΛ.Ε., το οποίο έχει βρει τον δρόμο του και δεν νομίζω ότι υπάρχει φόβος για κάτι άλλο».

Στάση αναμονής για την υποβολή προτάσεων στο νέο Ε.Σ.Π.Α.

Τέλος, σε σχέση με τα έργα που είτε ολοκληρώνονται, είτε επίκειται να ενταχθούν στην νέα προγραμματική περίοδο, ο διευθυντής του ΙΝ.ΑΛ.Ε. της Νέας Περάμου, σημείωσε: «Επειδή η περιφέρεια ενδιαφέρεται πάρα πολύ και χρηματοδοτεί ανάλογες δράσεις, μερικές από αυτές τις παίρνουμε κι εμείς. Αυτήν την εποχή έχουμε έργα με το Ε.Σ.Π.Α. που τελειώνουν, δηλαδή της προηγούμενης περιόδου, όποτε ως το τέλος της χρονιάς πρέπει να παραδώσουμε τις εκθέσεις. Από εκεί και πέρα έχουν προκηρυχθεί νέα προγράμματα, όμως η νέα προγραμματική περίοδος δεν είναι ξεκάθαρη. Έχουν βγει οι άξονες για ορισμένες δράσεις, αλλά όχι για όλες και κυρίως όχι για αυτές που ενδιαφέρουν εμάς. Περιμένουμε να διευκρινιστούν οι προτεραιότητες και να υποβάλουμε τις προτάσεις μας. Έχουν προκηρυχθεί ήδη αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα, μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να υποβάλουμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε για το καλύτερο».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας για τον θάνατο του 17χρονου μαθητή σε τροχαίο

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί...

Ο Γιώργος Βορίδης υποψήφιος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Γιώργος Βορίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από σύγκρουση δικύκλου με όχημα του δήμου Καβάλας

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου...

Energean: Πρωτοβουλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Παγγαίου και στον Δήμο Ζίτσας

Στην ενίσχυση των υποδομών που προστατεύουν το περιβάλλον προχώρησε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...