Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Σε διαρκή ετοιμότητα οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης της Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε επιφυλακή και διαρκή ετοιμότητα θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με την δασοπροστασία, αφού και η περιοχή μας συγκαταλέγεται σε αυτές που βρίσκονται στον δείκτη υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

«Ανήσυχοι δεν είμαστε, απλά είμαστε σε μεγαλύτερη ετοιμότητα και επιφυλακή, όλος ο μηχανισμός. Έχουμε υψηλή επικινδυνότητα, που οφείλεται στα μελτέμια τα οποία αυτήν την περίοδο επηρεάζουν την περιοχή μας και γενικά όλη την χώρα», τόνισε αρχικά μιλώντας για το θέμα στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.

Ήδη πραγματοποιούνται περιπολίες από αέρος με τα PZL

Την Τρίτη (1/8) ο κ. Κιβράκης είχε επαφή με τους πιλότους και τον διοικητή των PZL, τα οποία, όπως υπογράμμισε είναι σε ετοιμότητα, αφού πραγματοποιούν καθ’  όλη τη διάρκεια της ημέρας περιπολίες.

«Θέλουμε να έχουμε άμεση επίγνωση σε περίπτωση κάποιου περιστατικού, αφού το Α και το Ω είναι ο άμεσος εντοπισμός πιθανής εστίας φωτιάς, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε άμεση ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτό μας βοηθούν πολύ οι από αέρος περιπολίες των αεροσκαφών PZL»,  σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Θάσος, περιαστικό δάσος Καβάλας, δάσος Ζυγού και Σύμβολο όρος στις προτεραιότητες των αρχών

«Απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία και όπως μας ενημέρωσαν από το κέντρο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η επικράτηση των ανέμων στην περιοχή μας. Η Θάσος, το περιαστικό δάσος της Καβάλας, του Ζυγού, αλλά και το Σύμβολο όρος, είναι στις προτεραιότητες μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά τις επόμενες ημέρες και ώρες σε συνεργασία με τους δήμους, τις εθελοντικές ομάδες και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να έχουμε μεγαλύτερη επαγρύπνηση σε επίπεδο περιπολίας κι αν προκύψει κάτι να έχουμε άμεση ανταπόκριση», συμπλήρωσε σχετικά ο Σταύρος Κιβράκης.

Καμιά αμέλεια δεν επιτρέπεται μέσα στο δάσος…

Όπως υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Κιβράκης, επειδή από τον ουρανό δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να προκαλεί πυρκαγιά, όπως για παράδειγμα μια ξηρή καταιγίδα ή κεραυνοί, θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. «Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Καμιά αμέλεια δεν επιτρέπεται μέσα στο δάσος, όπου δεν πρέπει να λειτουργούν ψησταριές ή να γίνονται εργασίες. Οι  μελισσοκόμοι επίσης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, όπως και οι επαγγελματίες, οι οποίοι θα πρέπει να μην κάνουν εργασίες μέσα και γύρω από δάσος ή αν είναι ανάγκη, αυτό να γίνεται μόνο με πλήρη συνεννόηση με την Π.Υ. Στατιστικά οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε αμέλεια και γι’ αυτό όλοι οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί», ανέφερε ο Σταύρος Κιβράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας επιδιώκοντας την εξωστρέφεια και τον καλλιτεχνικό...

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...