Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα Λουτρά Ελευθερών  

Ημέρα:

spot_img

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με τα τοπογραφικά στα Λουτρά Ελευθερών και υπολείπεται η εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Εργοανάπτυξης Α.Ε. κ. Αρχέλαο Γρανά οι διαδικασίες τρέχουν ικανοποιητικά.

Ο κ. Γρανάς σημείωσε ότι «Είναι γεγονός πως έχουμε τελειώσει τις διαδικασίες που χρειαζόταν σε ό,τι αφορά τοπογραφικά και ιστορίες και με τον καθορισμό της όχθης του ποταμού και εκείνο που μένει αυτή την στιγμή είναι να εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία δημιουργείται αυτή την στιγμή και σε αυτήν περιλαμβάνεται περίπου το 70% των απαιτούμενων κτηριακών εγκαταστάσεων σαν ολοκλήρωση της μελέτης, όπου αυτές μετά θα κατατεθούν ως σχέδια από τα γραφεία που έχουν αναλάβει να καταθέσουν στην Πολεοδομία τις αδειοδοτήσεις για τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Είμαστε δηλαδή στην τελική ευθεία. Εκείνο που περιμένουμε τώρα είναι να εγκριθεί και η σειρά των μελετών που έχουν κατατεθεί για την εταιρεία μας, το νόμο περί αναπτυξιακών εταιρειών δηλαδή, τον αναπτυξιακό νόμο. Να πάρει κάποια χρήματα αναμένεται. Οι ειδήσεις είναι καλές. Βέβαια δεν προχωρούν με τον ρυθμό που θα ήθελαν και οι επενδυτές.

Είμαστε εκεί στην αναμονή έγκρισης του αναπτυξιακού νόμου προκειμένου να ξεκινήσει και παράλληλα με όλα αυτά που γίνονται οι διαμορφώσεις των όρων ώστε εφόσον παρθούν οι άδειες να ξεκινήσουν και οι κατασκευές”.

Αυτό που αναμένεται μόνο είναι η μελέτη θραύσης του φράγματος Μαρμαρά που επίσης δουλεύεται και θα είναι σύντομα έτοιμη. Στην ουσία ολοκληρώνονται όλα αυτά τα οποία είναι προαπαιτούμενα για να κατατεθούν οι πολεοδομικές άδειες».

«Επιτέλους με κόπους και βάσανα μπήκε το νερό στο αυλάκι.  Μας επηρέασε και η πανδημία αλλά ήταν και πολύ εξειδικευμένα όλα αυτά που μας ζητούσαν ως προαπαιτούμενα και ευτυχώς βρήκαμε ανθρώπους.  Βοηθήσαμε και εμείς τον επενδυτή όσο μπορούσαμε με τις υπηρεσίες μας αλλά και με γνωστούς που είχαμε εδώ ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει  σωστά. Τους φέραμε σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε τι θα κάνουν μετά οι ιδιώτες μελετητές ώστε να μην καθυστερούμε και όλα πια θα είναι ζήτημα χρόνου. Νομίζω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα κατατεθούν και οι οικοδομικές άδειες εκτός απροόπτου βέβαια. Μάλιστα ο επενδυτής εκτιμά ότι τα γραφεία που έχουν αναλάβει τις μελέτες είναι πολύ εξειδικευμένα και λογικά πρόβλημα δεν θα υπάρξει», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Γρανάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...