Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΠΕ.Α.Μ.Θ: Κοντά στα έργα που πραγματοποιούνται στον ποταμό Έβρο, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδη

Ημέρα:

spot_img

Επιτόπια θεώρηση των εργασιών που πραγματοποιούνται στα αναχώματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης επισκέφτηκε τα σημεία όπου δίνεται μάχη με τον χρόνο για να αποκατασταθούν τα ρήγματα που προκλήθηκαν από τα πρωτοφανούς διάρκειας και έντασης πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Κάνουμε αγώνα για να κλείσουν τα αναχώματα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να δημοπρατηθεί ένα έργο. Χρειάζεται η προετοιμασία της υπηρεσίας η οποία τελεί υπό όρους, η διαφάνεια με την οποία τα έργα αυτά θα προκηρυχτούν, χρειάζονται αδρανή υλικά, χώματα και πέτρες δηλαδή, τα οποία πρέπει να παίρνουμε από συγκεκριμένα σημεία. Μετά από τέσσερις μήνες αγώνα, υπογράφτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μας επιτρέπει, πάλι υπό όρους, να πάρουμε τη δέουσα ποσότητα αδρανών υλικών, από 34 σημεία, για να κλείσουμε τα αναχώματα.

Το δεύτερο σκέλος των προϋποθέσεων είναι η οικονομική πλευρά. Σε επίπεδο προϋπολογισμού των έργων, και όχι μετά τις εκπτώσεις, όπου πετύχαμε έκπτωση 73%, χρειαζόμαστε ένα ποσό της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Εμείς είχαμε ένα ποσό ως Περιφέρεια, και πετύχαμε να κλείσουμε πάρα πολλά σημεία. Τώρα περιμένουμε την έγκριση και εκταμίευση του υπολειπόμενου ποσού, που μας έχει υποσχεθεί και έχει ήδη υπογράψει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ενώ αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη. Αν δεν έρθουν τα χρήματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση των έργων. Σημειώνω ότι η αρμοδιότητα επί του ποταμού δεν είναι δική μας, είναι του Υπουργείου. Δική μας είναι μόνο η συντήρηση, και όχι η ανακατασκευή. Καλούμαστε, για λόγους έκτακτης ανάγκης να καλύψουμε το κενό, υποστηρίζοντας τους συμπολίτες μας».

Πλέον των άλλων, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή, σε όλα τα υπολειπόμενα σημεία να ληφθούν μέτρα προστασίας των προς προστασία περιοχών, με κάποια πρώτα έργα έως ότου υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Α.Μ.Θ. Ανάπτυξης και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Εξακουστός και Ζηνοβία Ζάχαρη αντίστοιχα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου, Κώστας Βενετίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Έβρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...