Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΠΕ.Α.Μ.Θ: Κοντά στα έργα που πραγματοποιούνται στον ποταμό Έβρο, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδη

Ημέρα:

Επιτόπια θεώρηση των εργασιών που πραγματοποιούνται στα αναχώματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης επισκέφτηκε τα σημεία όπου δίνεται μάχη με τον χρόνο για να αποκατασταθούν τα ρήγματα που προκλήθηκαν από τα πρωτοφανούς διάρκειας και έντασης πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Κάνουμε αγώνα για να κλείσουν τα αναχώματα. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να δημοπρατηθεί ένα έργο. Χρειάζεται η προετοιμασία της υπηρεσίας η οποία τελεί υπό όρους, η διαφάνεια με την οποία τα έργα αυτά θα προκηρυχτούν, χρειάζονται αδρανή υλικά, χώματα και πέτρες δηλαδή, τα οποία πρέπει να παίρνουμε από συγκεκριμένα σημεία. Μετά από τέσσερις μήνες αγώνα, υπογράφτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μας επιτρέπει, πάλι υπό όρους, να πάρουμε τη δέουσα ποσότητα αδρανών υλικών, από 34 σημεία, για να κλείσουμε τα αναχώματα.

Το δεύτερο σκέλος των προϋποθέσεων είναι η οικονομική πλευρά. Σε επίπεδο προϋπολογισμού των έργων, και όχι μετά τις εκπτώσεις, όπου πετύχαμε έκπτωση 73%, χρειαζόμαστε ένα ποσό της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ. Εμείς είχαμε ένα ποσό ως Περιφέρεια, και πετύχαμε να κλείσουμε πάρα πολλά σημεία. Τώρα περιμένουμε την έγκριση και εκταμίευση του υπολειπόμενου ποσού, που μας έχει υποσχεθεί και έχει ήδη υπογράψει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ενώ αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη. Αν δεν έρθουν τα χρήματα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση των έργων. Σημειώνω ότι η αρμοδιότητα επί του ποταμού δεν είναι δική μας, είναι του Υπουργείου. Δική μας είναι μόνο η συντήρηση, και όχι η ανακατασκευή. Καλούμαστε, για λόγους έκτακτης ανάγκης να καλύψουμε το κενό, υποστηρίζοντας τους συμπολίτες μας».

Πλέον των άλλων, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή, σε όλα τα υπολειπόμενα σημεία να ληφθούν μέτρα προστασίας των προς προστασία περιοχών, με κάποια πρώτα έργα έως ότου υπάρξει πλήρης αποκατάσταση.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Α.Μ.Θ. Ανάπτυξης και Πολιτισμού Κωνσταντίνος Εξακουστός και Ζηνοβία Ζάχαρη αντίστοιχα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου, Κώστας Βενετίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Έβρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...