Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ολοκληρώθηκε η φετινή αντιπυρική περίοδος στην ΠΕ Καβάλας

Ημέρα:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή αντιπυρική περίοδος στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, καθώς παρά τα 38 περισσότερα περιστατικά από πέρυσι, τα στρέμματα που κάηκαν ήταν λιγότερα, ενώ το πλέον ευχάριστο γεγονός είναι ότι δεν εκδηλώθηκε ούτε μια δασική πυρκαγιά.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος Σωτήρης Κορέλας, παρουσίασε αναλυτικά όλα τα συμβάντα που απασχόλησαν την υπηρεσία του, στην διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

815 στρέμματα κάηκαν στην διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου στην Π.Ε. Καβάλας

Όπως σημείωσε, από τον Μάιο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, εκδηλώθηκαν συνολικά 68 αγροτοδασικές πυρκαγιές, έναντι 30 στην αντίστοιχη διάρκεια της περυσινής αντιπυρικής περιόδου. 23 περιστατικά αφορούσαν τον δήμο Καβάλας, 27 τον δήμο Νέστου και 18 τον δήμο Παγγαίου. Συνολικά, κάηκαν 815 στρέμματα σε όλη την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τα οποία ήταν πουρνάρια και ξερά χόρτα κι όχι δασικές εκτάσεις. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κορέλα, τρεις ήταν οι μεγάλες και δύσκολες πυρκαγιές που αντιμετώπισε η υπηρεσία του, μια στο Ποδοχώρι, η οποία απείλησε και σπίτια, μια στο Ρέντερε και μια στην Νέα Καρβάλη, οι οποίες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.

«Δοκιμαστήκαμε όλοι, αντέξαμε και τα καταφέραμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.  Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Χρυσούπολης κάηκε μόνο ένα στρέμμα, στην Ελευθερούπολη 108 στρέμματα, εκ των οποίων τα 107 στη φωτιά του Ποδοχώριου, 700 στρέμματα στην Καβάλα και μόλις 300 τετραγωνικά μέτρα στην Θάσο.

Δημόσιες ευχαριστίες από αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Καβάλας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να λειτουργεί και σε άλλες περιόδους, πέρα από τις καθορισμένες συνεδριάσεις του φθινόπωρο και άνοιξη, ώστε να γίνονται εκτιμήσεις για τις εξελίξεις θεμάτων, αλλά και να γίνεται ο απαραίτητος απολογισμός.

«Είναι σημαντικό να δούμε τι έχουμε πετύχει, ποιες είναι οι δυνάμεις μας και τι πρέπει να κάνουμε για την επόμενη χρονιά, ώστε να είμαστε ακόμη καλύτεροι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ευχαρίστησε δημόσια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, συνεχάρη τον διοικητή της Σ. Κορέλα, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τον προϊστάμενό του, Σταύρο Κιβράκη.

Με θερμά λόγια για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας μίλησε και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία εκ μέρους των δημοτών ευχαρίστησε τον κ. Κορέλα, λέγοντας σχετικά: «Σας ευχαριστούμε όλους. Κάνατε τη διαφορά για να σωθεί ο τόπος μας».

Δεν αρκεί η χρηματοδότηση για την συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου και των μηχανημάτων στην Θάσο

Στην συνέντευξη Τύπου, σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θάσου, Χαράλαμπος Πεταμίδης, ο οποίος τόνισε ότι φέτος έγινε συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου του νησιού και των μηχανημάτων, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα συντηρηθούν και οι αντιπυρικές ζώνες. Ωστόσο, με έμφαση υπογράμμισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης, αφού το ποσό των 49.000 ευρώ δεν επαρκεί για να συντηρηθούν πλήρως οι δασικοί δρόμοι συνολικού μήκους 500 χιλιομέτρων, αλλά και τα υφιστάμενα μηχανήματα του δήμου.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...