Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μπάμπης Δράκος: Θα έχουμε χωρικό αντιπεριφερειάρχη έναν πολέμιο της παράταξης μας

Ημέρα:

spot_img

Οξύτατες αντιδράσεις στη ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, αλλά και σε ψηφοφόρους του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο, προκαλεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «ΕΝΗΜΕΡΟ» ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Μπάμπης Δράκος, η συνεργασία των συνδυασμών Μέτιου ― Σιμιτσή και η τοποθέτηση του δεύτερου, όπως όλα δείχνουν, στη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Μάλιστα, ο κ. Δράκος υπογράμμισε με έμφαση ότι ο κ. Σιμιτσής ήταν πολέμιος της Νέας Δημοκρατίας καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ χαρακτήρισε την επιλογή του για τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, άστοχη!

«Είχαμε από πέρυσι πει ότι η επιλογή του περιφερειάρχη με τον τρόπο που έγινε πριν από έναν χρόνο, θα επέφερε διάσπαση στον χώρο και θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις εθνικές, κάτι που τελικά έγινε»

«Είναι 100% δεδομένη η συνεργασία του κ. Μέτιου και του κ. Σιμιτσή, καθώς υπήρξε συμφωνία το βράδυ της Δευτέρας για συγχώνευση των δυο συνδυασμών, όπως μπορεί να γίνει με τον τροποποιημένο «Κλεισθένη». Άρα, έχουμε έναν συνδυασμό, οπότε ο κ. Σιμιτσής αναλαμβάνει χωρικός αντιπεριφερειάρχης από Δευτέρα. Η ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας πληροφορήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη την απόφαση, αν και δεν έχει ανακοινωθεί το πρόσωπο, και ενοχληθήκαμε ιδιαίτερα. Είχαμε βέβαια από πέρυσι πει ότι η επιλογή του περιφερειάρχη με τον τρόπο που έγινε πριν από έναν χρόνο, θα επέφερε διάσπαση στον χώρο και θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις εθνικές, κάτι που τελικά έγινε», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος.

«Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε χωρικό αντιπεριφερειάρχη τον κ. Σιμιτσή, ο οποίος υπήρξε πολέμιος της παράταξης μας πολλά χρόνια»

«Παρ’ όλα αυτά θεωρήσαμε πως η επικράτηση του συνδυασμού του κ. Μέτιου θα οδηγούσε σε μια συνεννόηση των φίλιων δυνάμεων, δηλαδή με τον κ. Τοψίδη. Δυο συνδυασμοί που πήραν 60% αθροιστικά, είχαμε την εντύπωση και θεωρούσαμε ότι υπήρχε χρόνος από τις εκλογές μέχρι σήμερα να τα βρουν με πρωτοβουλία του κ. Μέτιου, αφού καλούσε σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις του χώρου και με την αναμενόμενη μεγαλοθυμία να αφήσει πίσω τις προσωπικές πικρίες να συνενωθούν οι δυο συνδυασμοί. Αυτό όμως δεν έγινε, δεν ξέρω γιατί και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε χωρικό αντιπεριφερειάρχη τον κ. Σιμιτσή, ο οποίος παρεμπιπτόντως υπήρξε πολέμιος της παράταξης μας πολλά χρόνια, για να μη θυμίσω τι έλεγε πριν από τρεις μήνες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου! Όλα αυτά που τα θεωρήσαμε απαράδεκτα και θλιβερά τα καταγγείλαμε ως ΝΟ.Δ.Ε. και μεταφέραμε αυτή την αγανάκτησή μας στην Αθήνα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

«Η οργάνωση μας έχει σχέση με την ευρύτερη κοινωνία. Δεν την έχουν τα πρόσωπα. Φαίνεται, έχουμε έντονη την ανησυχία της κοινωνίας και του νεοδημοκράτη ψηφοφόρου. Είναι άστοχη η επιλογή του κ. Σιμιτσή…»

Μάλιστα ο κ. Δράκος επισήμανε ότι «όλα αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας, θα έχουμε προβλήματα στην οργάνωση του κόμματος το επόμενο διάστημα και να δούμε πως θα το ξεπεράσουμε». Συμπλήρωσε δε ότι η ΝΟ.Δ.Ε. ενωμένη εξέφρασε το σύνολο των οργανωμένων μελών της. «Η οργάνωση μας έχει σχέση με την ευρύτερη κοινωνία. Δεν την έχουν τα πρόσωπα. Φαίνεται, έχουμε έντονη την ανησυχία της κοινωνίας και του νεοδημοκράτη ψηφοφόρου. Είναι άστοχη η επιλογή του κ. Σιμιτσή. Όχι μόνο για τη συνοχή του κόμματος, αλλά και για το μέλλον της Περιφέρειας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η αριθμητική, που παίζει μεγάλο ρόλο στη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, δεν βγαίνει! Θα χρειαστεί να κάνουν και άλλες ανίερες συμμαχίες και εννοώ με τον υποψήφιο των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής»

«Οι παρατάξεις Μέτιου και Τοψίδη είχαν αξιολογότατα στελέχη που μπορούσαν να πάρουν τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να προσφύγουμε στον κ. Σιμιτσή. Η αριθμητική, που παίζει μεγάλο ρόλο στη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, δεν βγαίνει! Θα χρειαστεί να κάνουν και άλλες ανίερες συμμαχίες και εννοώ με τον υποψήφιο των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής. Ας αναλογιστούμε λοιπόν τις συνέπειες», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γίνονται όλα αυτά και σε τελική ανάλυση τιμωρείται ο απλός νεοδημοκράτης της Καβάλας…»

Τέλος, κληθείς να απαντήσει ποιο θεωρεί ότι ήταν το στοιχείο που οδήγησε τον κ. Μέτιο στη συνεργασία με τον συνδυασμό του κ. Σιμιτσή κι όχι με αυτόν του κ. Τοψίδη, ο κ. Δράκος απάντησε σχετικά «το ότι η Καβάλα στήριξε περισσότερο τον κ. Τοψίδη νομίζω ότι ήταν ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτό το κλίμα. Αυτές οι πρακτικές όμως νομίζω δεν βγάζουν σε καλό. Δεν θέλω να πω ότι υπάρχει εκδίκηση από τον κ. Μέτιο στην Καβάλα λόγω του ότι κέρδισε εδώ ο κ. Τοψίδης κλπ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γίνονται όλα αυτά και σε τελική ανάλυση τιμωρείται ο απλός νεοδημοκράτης της Καβάλας. Η Καβάλα στήριξε Τοψίδη, ε, και; Τι ήταν ο Μαρκόπουλος δηλαδή, ο Γάκης και ο Ιωσηφίδης; Δεν είναι ένας από εμάς; Για αυτό πρέπει να τιμωρηθούν; Είμαστε δέκτες εδώ και τέσσερις μέρες οξύτατων αντιδράσεων, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά από Δράμα μέχρι Έβρο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...

Οι σταυροί προτίμησης στις εκλογές του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης: 1. Για...

Τρέχει και δεν… προλαβαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα που...

Διακρίσεις μαθητών από την Καβάλα σε Φεστιβάλ ρομποτικής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, στη Ξάνθη στους...

Πρώτη δύναμη η ΔΚΜ στο ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας

Από την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Ποδηλατοδρομία στον δήμο Παγγαίου

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης σε συνεργασία με τον...

Ζητούν ενημέρωση για την χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Καρβάλη

Κάλεσμα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρεθούν στην...