Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Μιχάλης Αμοιρίδης: Τουριστική προβολή χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού για το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαπιστώνει ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Μιχάλης Αμοιρίδης.

«Δυστυχώς το πρόγραμμα της ετήσιας τουριστικής προβολής για το έτος 2021, που μας εισηγήθηκε η διοίκηση της Περιφέρειας, είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο ήταν αντιγραφή προηγούμενων ετών κατά τα οποία δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού», αναφέρει σχετικά με το θέμα με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Αμοιρίδης.

«Πέρα από τα λόγια και τις ωραίες φωτογραφίες που βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία για τον Τουρισμό από τη μεριά της διοίκησης της Περιφέρειας…»

«Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική δράση για την προβολή της Περιφέρειας, δεν υπήρξε καμιά στρατηγική, καμιά επαφή, παρά μόνο ό,τι ερχόταν στην Περιφέρεια κι έπεφτε μπροστά στα μάτια τους! Το έκαναν τυχαία, χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα. Παράδειγμα είναι ότι όλες οι διαφημίσεις που κάνει μια Περιφέρεια ή ένας φορέας, είτε σε εφημερίδες, είτε οπουδήποτε αλλού, πρέπει να καταλήγουν σε μια ιστοσελίδα πληροφοριών. Αυτή για τη δική μας Περιφέρεια είναι η emtgreece.com. Αυτή η ιστοσελίδα όμως εδώ και μήνες δεν λειτουργεί όπως πρέπει, όπως επίσης και μια άλλη εφαρμογή στο διαδίκτυο. Και οι δυο έχουν μπει σε πλήρη απαξίωση. Αυτό δείχνει ότι πέρα από τα λόγια και τις ωραίες φωτογραφίες που βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, υπάρχει μια πλήρης αδιαφορία για τον Τουρισμό από τη μεριά της διοίκησης της Περιφέρειας. Δεν προσέχουν ούτε κοιτάζουν τα sites που αναφέρονται στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», επισημαίνει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

«Βλέπουμε έναν πακτωλό χρημάτων να δίνονται σε τουριστικές εκθέσεις, ενώ ήδη πολλές από αυτές για το 2021 έχει ανακοινωθεί ότι ακυρώνονται»

«Επίσης, ένα άλλο σημείο, στο οποίο πρέπει να σταθούμε, είναι ότι στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής βλέπουμε έναν πακτωλό χρημάτων να δίνονται σε τουριστικές εκθέσεις, ενώ ήδη πολλές από αυτές για το 2021 έχει ανακοινωθεί ότι ακυρώνονται! Αυτό δείχνει ότι το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής το έκαναν από υποχρέωση, χωρίς να εργαστούν σοβαρά, χωρίς να μελετήσουν τις ιδιαιτερότητες της χρονιάς που έρχεται και χωρίς να στραφούν στις πραγματικές ανάγκες για να έχουν μια συγκεκριμένη και ουσιαστική στόχευση με βάση τα σημερινά δεδομένα. Είναι κρίμα, διότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει τους πόρους, που δυστυχώς σπαταλώνται και δεν αξιοποιούνται ορθά. Λένε «ναι» σε εκθέσεις, αλλά έχουν σκεφτεί τι θα γίνει αν εκδηλωθεί κρούσμα σε μέλος της αποστολής και ποιος θα επωμισθεί την 14ημερη καραντίνα; Δεν τα έχει σκεφτεί κανείς αυτά και δείχνουν έτσι πολύ χαρακτηριστικά ότι δεν τους απασχολεί σοβαρά το ζήτημα της τουριστικής προβολής», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img

Διαφημίσεις