Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση: Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί, αρκεί να υπάρχει και βούληση

Ημέρα:

«Υπάρχει χρόνος, υπάρχει τρόπος, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει η βούληση να κατανοήσουμε ότι κανένας δεν είναι τέλειος. Παντού γίνονται λάθη και καλό είναι να τα καταλαβαίνουμε εγκαίρως και να τα διορθώνουμε. Το να επιμένουμε σε κάτι μόνο και μόνο για να επιμένουμε θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Μαρία Πολυμέρου, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/10) στο Επιμελητήριο Καβάλας, με θέμα το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της Π.Α.Μ.Θ. προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία.

«Προσωπικά, ως επαγγελματία, θίγει την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια αυτή η απουσία της διοίκησης από τη σύσκεψη και ως περιφερειακή σύμβουλο με εκθέτει ακόμη περισσότερο στους πολίτες…»

 «Είμαι ικανοποιημένη από τη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών και θεσμικών φορέων που είχαν κληθεί στη σύσκεψη, όμως δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένη από την απουσία εκπροσώπου της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να ακούσει άμεσα τις αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις πληγείσες από την πανδημία επιχειρήσεις. Αρκέστηκαν απλά σε άστοχες δηλώσεις ότι δεν θα παραστούν στην σύσκεψη ή στο να στείλουν κάποιες επιστολές. Ήταν αναμενόμενο κάτι τέτοιο, αλλά μέχρι το τελευταίο λεπτό, να πω την αλήθεια, είχα την αμυδρή ελπίδα ότι κάποιος από την διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. θα μπορούσε να εμφανιστεί. Προσωπικά, ως επαγγελματία, θίγει την επαγγελματική μου αξιοπρέπεια αυτή η απουσία της διοίκησης από τη σύσκεψη, όπως και το ίδιο το πρόγραμμα και ως περιφερειακή σύμβουλο με εκθέτει ακόμη περισσότερο στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Μαρία Πολυμέρου.

«Κατηγορήθηκα για αντιπολίτευση. Δηλαδή όταν υπάρχει κάτι που πρέπει να διεκδικήσω για τους πολίτες που εκπροσωπώ, για τον κλάδο μου και όλο το νησί, θεωρείται αυτό αντιπολίτευση;»

«Οι επαγγελματίες είναι εναντίον της μορφής του προγράμματος σε συγκεκριμένα σημεία του, τα οποία είναι πλέον γνωστά σε όλους. Για να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στα οποία είμαστε όλοι εναντίον, πάει να πει ότι προφανώς κάποιο λάθος υπάρχει και πρέπει να εξεταστεί από την αρχή. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο και δεν έχει βρεθεί κάποιος να μας δώσει απάντηση ως προς τη φιλοσοφία του προγράμματος. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε αυτό το πρόγραμμα, ως επαγγελματίας, αλλά και ως περιφερειακός σύμβουλος, μιας και εκπροσωπώ το νησί της Θάσου, εξέφρασα την άποψή μου, η οποία είναι ότι το πρόγραμμα είναι τρομερά άδικο κι ότι υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να τροποποιηθούν και να αλλάξουν. Κατηγορήθηκα για αντιπολίτευση. Δηλαδή όταν υπάρχει κάτι που πρέπει να διεκδικήσω για τους πολίτες που εκπροσωπώ, για τον κλάδο μου και όλο το νησί, θεωρείται αυτό αντιπολίτευση; Τι είναι αντιπολίτευση, το να μην μιλάω καθόλου; Αν είναι έτσι λυπάμαι, αλλά δεν θα το κάνω! Για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν υπάρχουν αδικίες, αστοχίες και πράγματα που ξέρω ότι έχουμε δίκαιο θα συνεχίσω να μιλάω κι ας με κατηγορούν για αντιπολίτευση. Όταν δεν έχουν άλλα επιχειρήματα και το μόνο επιχείρημά τους είναι αυτό, τότε καλώς με κατηγορούν», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών της στον «Ε» η περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

 «Θα περιμένουμε ένα εύλογο διάστημα, που είναι δύο – τριών ημερών, καθώς πιέζουν και οι ημερομηνίες, αφού 4 στις Νοεμβρίου ανοίγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν θα επιτρέψουμε να ροκανιστεί χρόνος σε άσκοπες συναντήσεις…»

Να σημειωθεί τέλος, ότι το σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε μετά το πέρας της σύσκεψης στο Επιμελητήριο Καβάλας, θα στα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία, στην Περιφέρεια και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Θα περιμένουμε ένα εύλογο διάστημα, που είναι δυο τριών ημερών, καθώς πιέζουν και οι ημερομηνίες, αφού 4 στις Νοεμβρίου ανοίγει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν θα επιτρέψουμε να ροκανιστεί χρόνος σε άσκοπες συναντήσεις. Όποιος ήθελε συνάντηση μαζί μας, εδώ και δέκα μέρες θα μπορούσε να την κάνει. Οι επόμενες κινήσεις μας θα ανακοινωθούν από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει επίσημη απάντηση όσον αφορά το ψήφισμα», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Μαρία Πολυμέρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανδρικό χάπι αντισύλληψης – Πώς λειτουργεί

Ένα μη ορμονικό ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Πειράματα υποδεικνύουν ότι...

Συμβουλές για να μην γερνάει ο λαιμός σας

Ο λαιμός είναι μια περιοχή του σώματός μας όπου...

Νέο ενδοσκοπικό σύστημα εντοπίζει τους καρκίνους με ακρίβεια 90%

Η έγκαιρη διάγνωσή τους είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για...

Μάνθος Κλεανθίδης: Έχουμε έναν πολύ δυναμικό Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Μαρτίου...

Θα στενάξει η Καβάλα από το κυκλοφοριακό το καλοκαίρι

Νίκος Ίμβρος: Για μας τους κατοίκους της πόλης, έτσι...

Όλα είναι έτοιμα για την 19η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Πανέτοιμη δηλώνει, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Μαυρομμάτη, η...

Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι υπάλληλοι των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα...