Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Κώστας Λυκούρης: “Η Καβάλα είναι μια όμορφη πόλη που αξίζει πολλά και φωτογραφικά”

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Μαρκόπουλο, πραγματοποίησε το πρωί, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, Κωνσταντίνος Λυκούρης.

«Δεν είναι συχνές οι περιπτώσεις που έχουμε την τιμή να υποδεχόμαστε στην Καβάλα, έναν γενικό γραμματέα μιας ομοσπονδίας που έχει ένα ιδιαίτερα υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, το οποίο υπηρετεί κι άρα έχει μια παγκόσμια ακτινοβολία και οργάνωση. Θέλω να καλωσορίσω τον κ. Λυκούρη, να τον ευχαριστήσω που μας επισκέφθηκε και να του πω ότι θα τον προσμετράμε πάντα στους φίλους που θα έχουν να μεταδώσουν πάντα ένα κομμάτι από την ομορφιά της περιοχής μας», επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον κ. Μυτιληνό και τον κ. Τζανάκο, ενώ δώρισε στον κ. Λυκούρη αντίγραφο αγαλματιδίου από το μουσείο της Καβάλας.

Άψογη η συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας

«Η Καβάλα είναι μια όμορφη πόλη που αξίζει πολλά και φωτογραφικά. Η Διεθνής Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, με έδρα το Λουξεμβούργο, είναι οργανισμός αναγνωρισμένος από την UNESCO. Έχει σαν μέλη χώρε κι όχι πρόσωπα, αλλά ούτε και φωτογραφικές ομάδες. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, η οποία είναι πανελλήνιος σύλλογος κι έχει παραρτήματα ή διασυνδέσεις με άλλες ομάδες ανά την Ελλάδα. Στην Καβάλα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους παράγοντες του, για την συμβολή τους στην αγαστή αυτή συνεργασία που έχουμε με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Αυτή έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού φωτογραφίας που συνδιοργανώνεται από το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας και την Ε.Φ.Ε., έχει πάει πολύ καλά και σκοπεύουμε στο μέλλον να τον αναπτύξουμε περισσότερο και σε εθνικό επίπεδο και σε διεθνές. Θέλουμε έναν διαγωνισμό στο πλαίσιο όλης της χώρας, που θα διοργανωθεί παράλληλα σε τέσσερις πόλεις σε Αθήνα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Καβάλα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Λυκούρης.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις