Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Θ. Μαρκόπουλος: Λύση εκτός αστικού ιστού για τους πρόσφυγες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Δύσκολη εξίσωση, χαρακτηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, τη λύση που πρέπει να δοθεί για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Νέα Καρβάλη και την Ελευθερούπολη, με δεδομένο ότι τόσο ο δήμος Καβάλας, όσο και ο δήμος Παγγαίου, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν να φιλοξενούν τους πρόσφυγες μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο δηλώσεών του, μετά το πέρας της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε με τον νέο διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, υποστράτηγο, Γιώργο Σταματιάδη, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ρωτήθηκε από τον «Ενήμερο» σχετικά με το προσφυγικό.

«Λύση που να μην σχετίζεται με τον αστικό ιστό, ούτε καν με τα όριά του…»

«Είναι μια δύσκολη εξίσωση, η οποία όμως πρέπει να λυθεί με το σωστό τρόπο. Για να μην πάμε σε λύσεις που αποτελούν παρεκκλίσεις από αυτό που είναι το θεμιτό. Δηλαδή, όπως εξήγησα με ιδιαίτερη έμφαση και στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκτός αστικού ιστού. Εξήγησα τι επιπτώσεις θα έχει το αντίθετο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί η λύση εκείνη, η οποία είναι ασφαλής και αξιοπρεπής για τους ανθρώπους αυτούς που βρέθηκαν στην περιοχή μας και δεύτερο να μην έχει να κάνει με τον αστικό ιστό, ούτε καν με τα όριά του», απάντησε στο ερώτημα του «Ε» ο κ. Μαρκόπουλος.

Συζητήθηκε και το προσφυγικό με τον νέο διοικητή της ΧΧ ΤΘ

Στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον νέο διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, εκτός από τα εθιμοτυπικά, συζήτησε και αλλά θέματα που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία της περιφέρειας με τον Ελληνικό Στρατό. Επίσης, συζητήθηκε και το προσφυγικό θέμα κι όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, κάποια στιγμή θα προσδιοριστεί μια συνάντηση, στην οποία δεν θα υπάρχουν επισημότητες, όπου θα συζητηθούν διεξοδικά κι άλλα πράγματα.

Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση και με τον ναύαρχο του Λιμενικού Σώματος τον κ. Ντούνη, ο οποίος έχει προαχθεί και μετατίθεται σε καίρια θέση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις