Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Επτά σημαντικά έργα ύδρευσης στους δήμους του νομού Καβάλας

Ακολούθησε μας

Κοινή συνέντευξη Τύπου για επτά σημαντικά έργα παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη (18/9), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου Πάρης Γρηγοριάδης.

«Είναι γνωστό ότι με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 ― 2020 της Περιφέρειας μας επτά έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά για τις περιοχές όπου θα υλοποιηθούν», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

Ποια είναι η ταυτότητα των επτά έργων

Τα έργα αυτά αφορούν: Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εξασφάλισης της επάρκειας του νερού στα δίκτυα ύδρευσης των ορεινών περιοχών της ΔΕΥΑΑ Παγγαίου ΔΕΥΑΑ Παγγαίου, 987.770 €, κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και δεξαμενής ύδρευσης και σύνδεσής τους με τον οικισμό Ακροποτάμου Δήμος Παγγαίου, 741.935 €, κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας περιοχή Κηπούπολης πόλης Καβάλας ΔΕΥΑ Καβάλας, 2.018.165 €, δίκτυο ύδρευσης οικισμού Πρίνου Όρμου Πρίνου Δήμου Θάσου Δήμος Θάσου, 2.397.315 €, δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Μαριών Δήμου Θάσου Δήμος Θάσου, 664.185 €, δίκτυο ύδρευσης οικισμού Σκάλας Καλλιράχης Δήμου Θάσου Δήμος Θάσου, 2.305.311 €, κατασκευή δικτύου ύδρευσης Δήμου Καβάλας εσωτερικό δίκτυο Κοινότητας Αμυγδαλεώνα Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων ΔΕΥΑ Καβάλας, 2.368.273 €.

«Ως Περιφέρεια και μέσα από το ΕΣΠΑ είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε και άλλα έργα ύδρευσης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά να γίνουν και στο δήμο Νέστου, αλλά και στους δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Περιμένουμε τις αντίστοιχες μελέτες από τους αρμόδιους φορείς»

Λόγω του ότι από τη συνέντευξη Τύπου απουσίαζε εκπρόσωπος του δήμου Θάσου, ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο νησί με τον δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα τρία σημαντικά έργα που αφορούν το νησί.

«Η Περιφέρεια αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, επιλύοντας οξυμένα προβλήματα που ταλάνιζαν και ταλανίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα έργα ύδρευσης είναι έργα ζωής. Εμείς ως Περιφέρεια και μέσα από το ΕΣΠΑ είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε και άλλα έργα ύδρευσης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά να γίνουν και στο δήμο Νέστου, αλλά και στους δήμους Καβάλας και Παγγαίου. Περιμένουμε τις αντίστοιχες μελέτες από τους αρμόδιους φορείς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πράγματι έχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τις τέσσερις ΔΕΥΑ και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα προς όφελος των κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και Θάσου», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Οι δηλώσεις των προέδρων των ΔΕΥΑ Καβάλας και Παγγαίου

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Απόστολος Χρόνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αντωνιάδη για το ενδιαφέρον που δείχνει αυτός και η Περιφέρεια για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις ευχήθηκε να υπάρχει καλή συνεργασία.

«Έχουμε κουβεντιάσει και για άλλα έργα που έχουμε να εντάξουμε και νομίζω Θα συνεργαστούμε πολύ καλά και θα και θα βοηθήσουμε και τον δήμο Καβάλας και όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας», είπε σχετικά ο κ. Χρόνης. Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Παγγαίου Πάρης Γρηγοριάδης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και τον κ. Αντωνιάδη για την άμεση ανταπόκριση τους στην υλοποίηση δύο σημαντικών έργων για τον δήμο Παγγαίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα