Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για τα διόδια στην ΑΜ-Θ

Ημέρα:

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, με αίτημα να ματαιωθεί η λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριε Υπουργέ,

με αφορμή την πρόσφατη κοινοποίηση από την Εγνατία Οδό ΑΕ, της δημοσίευσης δημοπράτησης του έργου κατασκευής επιπλέον σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αυτής αξόνων, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω με την παρούσα επιστολή την έντονη αγανάκτηση που έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η ενδεχόμενη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων στην Περιφέρειά μας.

Δεδομένης της δυσβάσταχτης κατάστασης που βιώνει ο εμπορικός κλάδος αλλά και γενικότερα οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της ερήµωσης των αγορών και των αλλεπάλληλων πληγμάτων που δέχεται η οικονομία της, θεωρούμε απαραίτητο να σας κάνουμε γνωστές τις δραματικές συνέπειες που θα είχε στην Περιφέρειά μας, η έναρξη λειτουργίας των υπερβολικών σταθμών Διοδίων.

Συγκεκριμένα, όλους τους θεσµικούς εκπροσώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι με τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων καθίσταται λόγω της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης, σχεδόν απαγορευτική η μετακίνηση των πολιτών εντός των ορίων της Περιφέρειας, ιδιαίτερα των αδυνάμων, που αποτελούν δυστυχώς και την πλειοψηφία.

Επιπρόσθετα, είναι γεγονός ότι θα επιβαρυνθούν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα με

μεγαλύτερο κόστος στην Περιφέρειά μας, ενώ θα δημιουργηθούν «διαχωριστικές γραμμές», αποτέλεσμα καταστροφικό, πόσο μάλλον σήμερα, περισσότερο από ποτέ με την υφιστάμενη, ιδιαίτερα τεταμμένη γεωπολιτικά και κατά συνέπεια κοινωνικά κατάσταση.

Μέγιστο θέμα εξ άλλου αποτελεί το μεγάλο κόστος συντήρησης του λοιπού δικτύου

εθνικών και επαρχιακών οδών της Περιφέρειας λόγω της επιβάρυνσης της κίνησης επί αυτού φορτηγών προερχομένων κυρίως από το εξωτερικό, στην προσπάθεια αποφυγής των διοδίων, κόστος που αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς και των συνεχών, θανατηφόρων συχνά, ατυχημάτων που προκαλούν κατά τη διέλευσή τους εντός των οικισμών μας. Τα προβλήματα αυτά σας τα έχουμε ήδη κοινοποιήσει με παλαιότερες επιστολές μας.

Εκφράζουμε συνεπώς, την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση δημιουργίας νέων

σταθμών διοδίων στην Περιφέρειά μας.

Επειδή είναι σφοδρή η πίεση που πηγάζει από την αγωνία της κοινωνίας μας που δίνει τον αγώνα επιβίωσής της και ζητά κατεπειγόντως οικονομική ελάφρυνση.

Επειδή είναι αξιοσημείωτη η αφερεγγυότητα της Εγνατία Οδού ΑΕ, η οποία ενώ

δεσμεύθηκε για αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια εξακολουθεί να εγκαθιστά αλλεπάλληλα «κάθετα» διόδια.

Ευειδή είναι αδήριτη ανάγκη για την Περιφέρειά μας η πολιτική και κοινωνική ειρήνη, αλλά και η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και των αγαθών εντός των ορίων της, ζητούμε την αποτροπή της κατασκευής και λειτουργίας επιπλέον σταθμού διοδίων, που θα σφραγίσει με αδράνεια στην οικονομία, την οικονομική καταστροφή των πολιτών μας και της Αγοράς.

Επειδή η πράξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις σας περί λειτουργίας ηλεκτρονικών διοδίων και αναλογικής χρέωσης στις κινήσεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

θεωρούμε ότι κατά τη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου που διαβιεί η Πατρίδα μας, μόνο με δική σας απόφαση μπορεί να λυθεί το πιεστικό μας πρόβλημα, προκειμένου ο τόπος μας να ανασάνει και να αποτραπεί η βέβαιη πορεία του προς τον οικονομικό όλεθρο.

 Με τιμή,

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

κ.α.α.

Ο Νόμιμος Αναπληρωτής του

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...