Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Απάντηση του Θ. Μαρκόπουλου στην συνέντευξη του Κ. Αντωνιάδη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

Για ακόμη μια φορά δεν κατάλαβε ο κ. Αντωνιάδης τι έγινε στον Νομό Καβάλας! Δυστυχώς ο κ. Αντωνιάδης ήταν και εξακολουθεί να είναι ΑΠΩΝ από τα ζητήματα του Νομού Καβάλας. Διαπίστωσα, λοιπόν, διαβάζοντας συνέντευξή του σε εφημερίδα της Καβάλας (Νέα Εγνατία, 24/09/2020), ότι δεν κατάλαβε πως όσα έργα, αντιπλημμυρικά, τεχνικά, οδικά γίνονται και ολοκληρώνονται στην Θάσο και στα οποία πηγαίνει για να φωτογραφηθεί, δρομολογήθηκαν επί των δικών μου ημερών.

Όφειλε να γνωρίζει ότι τόσο τα δασοτεχνικά (αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά) έργα μετά τις πυρκαγιές της 10ης Σεπτεμβρίου 2016, όσο και τα τεχνικά (οχετοί, δρόμοι, κόμβοι κ.λπ.) αποτελούν αποτέλεσμα της δικής μου προσπάθειας, στην οποία ήταν απών τόσο ο ίδιος, όσο και ο σημερινός Περιφερειάρχης. Το γεγονός ότι δεν γνώριζε τα έργα αυτά είναι σίγουρο, διότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε τα προηγούμενα χρονιά να ενημερωθεί από εμένα και τους συνεργάτες μου, για τα ζητήματα του Νομού. Απών ήταν και τότε, όπως είναι και σήμερα!

Είναι ανήθικο όμως και τελείως ψευδές, στην προσπάθεια του να κρύψει την ανεπάρκεια του, να ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν προχώρησαν αντιπλημμυρικά έργα στην Θάσο επί της δικής μου θητείας, διότι δεν ακολούθησα τις οδηγίες του κ. Μέτιου. Νομίζω αξίζει να του γνωστοποιήσω, ώστε να το γνωρίζει, πως η διαχείριση των ρεμάτων περιήλθε στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας στα τέλη του 2018. Μέχρι τότε αρμόδιοι για τα έργα ήταν οι δήμοι. Από τότε καταβλήθηκε, από εμένα, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά, ώστε να προστατευθεί η Θάσος και ο υπόλοιπος Νομός Καβαλάς από πλημμύρες και μέσω του Τεχνικού Προγράμματος. Στα έργα αυτά φωτογραφίζεται, σήμερα, ο διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Εξάλλου πρόσφατη είναι και η δήλωση και της Περιφερειακής Συμβούλου της Θάσου, η οποία απηχώντας την κοινή γνώμη του νησιού, αποτυπώνει την πραγματικότητα, ότι ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης είναι άσχετος με τα θέματα της Θάσου και όσον αφορά τις πλημμύρες του Νοέμβριου έχει ευθύνες διότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Περιφέρεια δεν έκαναν παντελώς τίποτε.

Τέλος, άποψή μου είναι πως είναι προτιμότερο ένας Αντιπεριφερειάρχης να συγκρούεται με τον Περιφερειάρχη, αλλά να είναι αποτελεσματικός για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Νομού του, παρά να είναι ένα φερέφωνο που θα αρκείται να βγάζει φωτογραφίες … θα στρέφεται κατά της περιοχής του … και θα πασχίζει μόνο για το προσωπικό του όφελος. Μην ξεχνάτε ότι ο διορισμένος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πρότεινε, πρόσφατα, να πάρουν οι άλλοι νομοί της Περιφέρειας περισσότερα χρήματα για τις επιχειρήσεις τους που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, γιατί κατά την γνώμη του η Καβάλα και οι επιχειρήσεις του Νομού μας έπαθαν μικρότερη ζημιά!!

Τέτοιος Αντιπεριφερειάρχης δεν ήμουν και δεν θα ήθελα να γίνω ποτέ!

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

spot_img

Διαφημίσεις