Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Ένα μικρό σχόλιο για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την περασμένη Δευτέρα 20/07/2020 οφείλω, λόγω και της συμμετοχής μου σ αυτό, να σημειώσω τα παρακάτω:

  1. Οι συνθήκες διεξαγωγής του ήταν δύσκολες, διότι με καύσωνα και σε αίθουσα μη κλιματιζόμενη φορούσαμε μάσκες για τουλάχιστον 8-10 ώρες
  2. Η γνωστή κωλυσιεργία και η εμμονή αρκετών να μιλήσουν, χωρίς να έχουν στην ουσία να προσθέσουν κάτι καινούργιο, που θα βοηθούσε τη συζήτηση, με οδήγησε στο σπίτι μου κατάκοπο στις 03.15 μ.μ. (η συνεδρίαση είχε αρχίσει στις 18.00 μ.μ.)
  3. Επιτελέσαμε και το εθνικό καθήκον μας (και το εννοώ) υιοθετώντας ψήφισμα – σύνθεση προτάσεων των περισσοτέρων παρατάξεων καταδίκης της μετατροπής από την Τουρκία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μόνο που το ψήφισμα ψηφίστηκε πολύ βιαστικά στις 02.15 μ.μ. περίπου κι όταν η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων είχε ήδη αποχωρήσει.
  4. Εκτενής και ουσιαστική-διαφωτιστική ήταν η συζήτηση- γνωμοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αεριοστροβιλικός Σταθμός Συνδυασμένου Κύκλου της TERNA (Κομοτηνή), αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αρνητική γνωμοδότησή μας με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία
  5. Τέλος, πολύ μελάνι έχει χυθεί σχετικά με τη συζήτηση για την «Έλλειψη Περιφερειακού Σχεδιασμού, υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες μετά την πανδημία του COVID-19, για την υποστήριξη του τουριστικού κλάδου», θέμα το οποίο εισήχθη από την παράταξη του κ. Τοψίδη. Ειπώθηκαν πολλά, κατατέθηκαν προτάσεις αρκετές και από τη δική μας παράταξη (δύο εκ των οποίων έτυχαν, θεωρητικώς, της έγκρισης των υπολοίπων παρατάξεων), διαπιστώθηκε ξανά το φαινόμενο της γνωστής αλαλίας των διοικούντων και συν-διοικούντων ( ψήφος προσανατολισμένη στις επιταγές της κυβερνητικής πολιτικής) και μετά από 3 ώρες καταλήξαμε σε ένα ψήφισμα- καρικατούρα με το οποίο το Π.Σ ζητά το άνοιγμα της Νυμφαίας
  6. Το σχόλιό μου αφορά λοιπόν στη λεκτική αντιπαράθεση (μέσω των ΜΜΕ) που παρατηρήθηκε τις επόμενες της συνεδρίασης μέρες και η οποία θύμιζε τη γνωστή σε ρήση: «Καθρέφτη- καθρεφτάκι μου ποιος είναι ο πιο όμορφος;». Με άλλα λόγια ομοιδεάτες κομματικοί και συμ-πλέοντες (για να μη χαθεί και η πολυχρωμία του πράγματος) παράγοντες διαγωνίστηκαν για το ποιος είναι κομματικά πιο όμορφος! Την παράσταση: «Κομματικά καλλιστεία Ιούλιος 2020» παρακολούθησαν εκστασιασμένοι κι εκνευρισμένοι πολλοί εξ ημών και υμών, αδυνατούντες να κατανοήσουν αυτόν τον κομματικό παλιμπαιδισμό που απέπνεαν οι επιστολές του προέδρου του Π.Σ. και του επικεφαλής της ομογάλακτης παράταξης. Προς άγραν εντυπώσεων και ψηφοθηρίας προσπαθούσαν επί διήμερο να αποδείξουν ότι η παραγωγή πολιτικού λόγου και αποτελέσματος, για την οποία και εκλεγήκαμε, αρχίζει και τελειώνει στις εφημερίδες και στα 3λεπτα τηλεοπτικά στιγμιότυπα.
  7. Σε μένα απομένει να επισημάνω όλα τούτα τα παράδοξα και εν πολλοίς παντελώς αδιάφορα με την ευχή την επόμενη φορά και στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ να πρυτανεύσει η ενεργή πολιτική και η υπεύθυνη κριτική και να αποφευχθεί η μαζική αποστολή selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (και συγχωρέστε με για αυτήν την προτροπή) πρέπει να είναι ουσιαστική, παραγωγική και δυναμική και να μην απομειώνεται από κινήσεις εντυπωσιασμού και αυτοπροβολής.

Με εκτίμηση

Λυμπεράκης Δημήτρης, Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας

Διαφημίσεις