Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τσιμπάει» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img

Με το ένα ευρώ το λίτρο «φλερτάρει» πλέον η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Η μέση τιμή ανά λίτρο κυμαίνεται μεταξύ 97 και 98 λεπτών το λίτρο, αρκετά πιο πάνω απ’ όταν άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στις 16 Οκτωβρίου, με την τιμή τότε να φτάνει τα 94 με 95 λεπτά.

Διστακτικοί οι καταναλωτές – Στα…τυφλά ακόμη για το τι θα ισχύσει με το επίδομα θέρμανσης

Όπως επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς, η κίνηση όσον αφορά τις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ μικρή, παρότι διανύουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανοποιητική η κίνηση, αν σκεφτούμε το κρύο που άρχισε να κάνει. Οι πελάτες μας είναι διστακτικοί. Το σύστημα για το επίδομα θέρμανσης δεν έχει «ανοίξει» ακόμη κι είμαστε στα τυφλά όπως και πέρυσι. Αυτό είναι απαράδεκτο. Αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην παραγγελία πετρελαίου θέρμανσης, διότι δεν ξέρει κανείς ποιος θα πάρει, τι κι αν θα πάρει. Οι παραγγελίες αυτή τη στιγμή είναι μικρές σε λίτρα και λίγες σε αριθμό. Μιλάμε για ποσότητες κατά μέσο όρο των 300 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

Ελπίδες ότι θα αυξηθεί η ζήτηση το επόμενο διάστημα

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αγγίζει πλέον τα 98 λεπτά από τα 94 που ήταν όταν άρχισε η διάθεση του και πάμε για το ευρώ, με αποτέλεσμα ή να μην παίρνει ο καταναλωτής καθόλου ή να βάζει μικροποσότητες. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε να αυξηθεί η ζήτηση το επόμενο διάστημα και να μη γίνει ό,τι συνέβη πέρυσι όπου όλοι οι καταναλωτές περίμεναν να «πέσει» το πρώτο χιόνι. Γενικά ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Αυτό το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας, όταν μας ζητάνε πίστωση που όμως δεν μπορεί να γίνει από εμάς. Οι πολίτες πληρώνουν τα βάρη του οικογενειακού προϋπολογισμού, όπως ΕΝ.Φ.Ι.Α., δόσεις εφορίας, διάφορες ρυθμίσεις, ενώ έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτοί που δεν φρόντισαν από το καλοκαίρι να κάνουν ένα μικρό κομπόδεμα, ώστε να έχουν τουλάχιστον το πρώτο γέμισμά τους, θα έχουν πρόβλημα το φετινό χειμώνα», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας.

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι σαν το ψωμί – Δεν είναι είδος πολυτελείας

Ο Μιχάλης Μεταξάς τέλος, ανάφερε, για πολλοστή φορά, ότι οι κυβερνώντες θα πρέπει να πάψουν να θεωρούν είδος πολυτελείας το πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εξακολουθούν, δυστυχώς, οι κυβερνώντες να κάνουν το ίδιο λάθος, είτε μαθηματικά, είτε κοινωνικά. Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι αυτοκίνητο για να πεις ότι θα πάρω ένα με πολλά ή λίγα κυβικά. Το πετρέλαιο το χρειάζεται από τον πιο πλούσιο μέχρι τον πιο φτωχό. Είναι είδος πρώτης ανάγκης, είναι σαν το ψωμί. Δεν γίνεται χωρίς το πετρέλαιο. Όλες οι άλλες λύσεις, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, δεν μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια κι ήδη έχουμε δει τις πρώτες πυρκαγιές σε σπίτια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...