Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Καίει» και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Ημέρα:

spot_img

«Φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αναμένεται να βάλει τη φετινή χειμερινή περίοδο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, του οποίου η διάθεση αρχίζει τυπικά την Παρασκευή (13/10) και ουσιαστικά από τη Δευτέρα (16/10).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Φώτη Πούλου, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας θα κυμανθεί μεταξύ 98 λεπτών και ενός ευρώ το λίτρο!

Στο μισό «κόβεται» το επίδομα θέρμανσης – Άγνωστο ακόμη ποιοι το δικαιούνται

«Δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα, φαίνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή μας θα φτάσει περίπου στο ένα ευρώ το λίτρο. Εκτός από την υψηλή τιμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι θα πέσει στο μισό το επίδομα θέρμανσης, που από τα 105 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι θα διαμορφωθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν θα το πάρουν αυτοί που το πήραν και πέρυσι στο μισό ή αν θα το πάρουν οι μισοί εξ αυτών ολόκληρο. Κάνουμε έκκληση στο υπουργείο Οικονομικών να ξεκινήσει τη διαδικασία, ώστε οι καταναλωτές να μπουν στο σύστημα για να διαπιστώσουν αν δικαιούνται ή όχι το επίδομα θέρμανσης», τόνισε χαρακτηριστικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Πίστωση σε κανέναν από τους πρατηριούχους – Άρχισαν δειλά – δειλά οι πρώτες παραγγελίες

Ο Φώτης Πούλος ξεκαθάρισε ότι για ακόμη μια χρονιά οι πρατηριούχοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν πίστωση σε κανένα, όπως συνέβαινε αρκετά χρόνια πριν, αφού τα περιθώρια που όπως είπε υπάρχουν είναι μηδαμινά.

«Και φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά με την κατανόηση όλων πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Πούλος.

Ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι θ’ αρχίσουν οι πρώτες παραγγελίες, ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών απάντησε: «Δειλά – δειλά, υπάρχουν κάποιες παραγγελίες, από καταναλωτές που θέλουν τις πρώτες ημέρες να έχουν πετρέλαιο, κάποιοι που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν στο τέλος Απριλίου κλπ. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα βγουν σιγά – σιγά τα βυτιοφόρα έξω για τη διάθεση πετρελαίου. Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και ο καιρός. Αν αλλάξουν ξαφνικά τα πράγματα, θα δούμε μεγαλύτερες παραγγελίες».

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλούνταν προς 55 λεπτά το λίτρο αν δεν επιβαρυνόταν με τόσους φόρους!

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τι θα πλήρωνε ο καταναλωτής για το πετρέλαιο θέρμανσης, αν αυτό δεν φορολογούνταν τόσο βαριά, ο κ. Πούλος απάντησε:

«Από το ένα ευρώ, περίπου τα 45 λεπτά, είναι οι φόροι. Αν αφαιρέσουμε αυτό το ποσό, ο καταναλωτής θα έπαιρνε πετρέλαιο θέρμανσης με 55 λεπτά το λίτρο! Είναι το μόνο προϊόν θέρμανσης, το οποίο «τιμωρείται». Καμιά άλλη μορφή θέρμανσης δεν έχει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Αυτό το προϊόν για κάποιους λόγους, τους οποίους μέχρι τώρα δεν μπορώ να καταλάβω, «τιμωρείται» και μαζί μ’ αυτό και οι καταναλωτές. Είναι είδος πρώτης ανάγκης! Δεν χρειάζεται σ’ αυτό Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, διότι αυτός είναι φόρος πολυτελείας. Δεν αγοράζει κανείς πετρέλαιο για να διασκεδάσει. Το αγοράζει γιατί το έχει ανάγκη. Ελπίζω να μη βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις τον χειμώνα που έρχεται».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...