Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βάζουν βενζίνη με το σταγονόμετρο οι Έλληνες

Ημέρα:

spot_img

Αυξημένη είναι η κίνηση που καταγράφεται στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας το τελευταίο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου βενζινοπωλών, Φώτης Πούλος. 

Η αύξηση αυτή αποδίδεται από τον κ. Πούλο στην παρουσία ξένων οδηγών στην περιοχή μας, κυρίως από την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ρουμανία, οι οποίοι από τις αρχές Ιουλίου έχουν «ζεστάνει» σημαντικά τα ταμεία των τοπικών πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Οι ξένοι βάζουν βενζίνη, οι Έλληνες με κόκκινο λαμπάκι πηγαίνουν στα πρατήρια με κόκκινο φεύγουν!

«Η κίνηση στα πρατήρια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας καταγράφει μια αύξηση από τις αρχές Ιουλίου. Τα πράγματα όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά παγωμένα. Οι επισκέπτες άργησαν να έρθουν και δυστυχώς τόσο ο Μάιος, όσο και ο Ιούνιος δεν ήταν καλοί για τα καταστήματά μας. Πρόκειται κυρίως για οδηγούς που προέρχονται από χώρες των Βαλκανίων, δηλαδή από Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία, δίνουν το «παρών» τους και τονώνουν σημαντικά τα ταμεία μας. Πρέπει όμως να υπάρξει ηρεμία στην αγορά, για να μπορέσει να κινηθεί και ο Έλληνας. Δυστυχώς όμως η ίδια κατάσταση συνεχίζεται, καθώς με κόκκινο λαμπάκι έρχονται στα πρατήρια, με κόκκινο φεύγουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φώτης Πούλος.

Δύσκολα τα πράγματα τον χειμώνα αν ανέβει η διεθνής τιμή του πετρελαίου, σε συνδυασμό με την αύξηση του Ε.Φ.Κ.

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο στο 1,40 ευρώ το λίτρο. Ωστόσο ο κ. Πούλος εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το τι θα γίνει από την χειμερινή περίοδο και μετά, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

«Το έχω τονίσει πολλές φορές, ότι είναι μέγα λάθος αυτό που γίνεται με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που θα αυξηθεί για το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο και για τα υπόλοιπα καύσιμα από 1-1-2017. Φοβάμαι για τον χειμώνα, γιατί αν αυξηθεί για παράδειγμα η διεθνής τιμή του πετρελαίου και φτάσει στα 80 με 90 δολάρια το βαρέλι, τότε ίσως πάμε και πάνω από 2 ευρώ το λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης, σε συνδυασμό βέβαια με την αύξηση του Ε.Φ.Κ.», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του σωματείου βενζινοπωλών Καβάλας.

«Μεγάλο το σοκ από αυτά που αντικρίσαμε στα εκκαθαριστικά μας…»

Τέλος, ο Φώτης Πούλος αναφέρθηκε επιγραμματικά και στο θέμα της αβάσταχτης φορολογίας των επαγγελματιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ίδια μ’ αυτά που ταλαιπωρούν όλο τον εμπορικό κόσμο, με κυριότερο την πολύ αυξημένη φορολογία. Έχουμε πάθει όλοι ένα μεγάλο σοκ από αυτά που αντικρίσαμε στα εκκαθαριστικά της εφορίας που πήραμε πρόσφατα στα χέρια μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...