Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ Καβάλας: “Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα”

Ακολούθησε μας

Όσο οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, Νέα Δημοκρατία και Σύριζα, εν μέσω κρίσης συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται τον θεσμικό τους ρόλο και να «δηλητηριάζουν» τον δημόσιο διάλογο με γραφικότητες, τονίζουμε πως η πρόσφατη καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είναι σημαντική ανάσα για τον αγροτικό κόσμο, η οποία, όμως, άργησε πάρα πολύ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμψηφιστεί με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που πρέπει να ληφθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα καθώς αντιμετωπίζει τους αγρότες ως δευτερεύουσας σημασίας κατηγορία επαγγελματιών.

Ως Κίνημα Αλλαγής ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή:

  • Να συμπεριληφθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες Κ.Α.Δ. που αντιστοιχούν στον πρωτογενή τομέα (αγρότες – αγροτικές επιχειρήσεις – Συνεταιριστικές Οργανώσεις) και χρήζουν μέτρων στήριξης.
  • Απρόσκοπτη χρηματοδότηση από τις Τράπεζες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας και άμεση ενεργοποίηση της «Κάρτας Αγρότη», ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι υποβληθεί η δήλωση ΟΣΔΕ 2020 από τους παραγωγούς
  • Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων ως κεφάλαια κίνησης, αξιοποιώντας αντίστοιχα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις παραγωγικές τους εργασίες.
  • Συμπερίληψη και των αγροτών στις ρυθμίσεις για την καταβολή των τόκων των εξυπηρετούμενων δανείων από τον Σεπτέμβριο. Επίσης, πάγωμα οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.
  • Να δοθεί ειδική μέριμνα για τους κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους, αφού η παραδοσιακή αγορά κρέατος του Πάσχα θα αντιμετωπίσει όπως φαίνεται προβλήματα. Ανάλογα μέτρα να ισχύσουν για τους ιχθυοκαλλιεργητές και τους αλιείς αφού οι εξαγωγές έχουν ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα.
  • Συμψηφισμό οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος που προέρχονται από τη λειτουργία των συστημάτων άρδευσης με απαιτήσεις του δημοσίου και των φορέων του έναντι των αγροτών, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην λειτουργία αυτών.
  • Ταχύτερη καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων ώστε με χρήση προκαταβολών, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι να εξασφαλίσουν την ταμειακή ρευστότητα που χρειάζονται.
  • Λήψη μέτρων άμεσης ενίσχυσης των σπαραγγοπαραγωγών και των καλλιεργητών κηπευτικών ειδών.

Οι πολίτες της Καβάλας δεν πρέπει να είναι θύματα ελλειμματικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Στην ολιγωρία της Κυβέρνησης και στην ανυπαρξία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο αντίλογος μας είναι οι υπεύθυνες και σοβαρές προτάσεις.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα