Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ημέρα:

Δίνουμε μια από τις πιο σκληρές μάχες που έχει δώσει ποτέ η χώρα απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού.

Στη μάχη ρίψασπις δεν είναι μόνο αυτός που δειλιάζει, αλλά κι αυτός που, αντί να πολεμά τον εχθρό, στρέφεται ενάντια στους συμπολεμιστές του.

Αυτήν την τακτική, τούτη την κρίσιμη ώρα της μάχης, επιλέγει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Αντί να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και να ενισχύσει το κλίμα ομοψυχίας που είναι επιβεβλημένο, καταφεύγει σε επιθέσεις εναντίον της αντιπολίτευσης, η οποία το μόνο που κάνει είναι να ασκεί τον συνταγματικό της ρόλο, αυτόν του ελέγχου των πεπραγμένων της κυβέρνησης.

Εχθές το βράδυ, σε δελτίο τοπικού καναλιού, ξεπέρασε τον εαυτό του, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου, με ψεύδη και παραποίηση της πραγματικότητας. Αναφέρθηκε στο «πόθεν έσχες» και τις εκλογικές δαπάνες, αμφισβήτησε την καταβολή του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης, και άφησε υπονοούμενα -χωρίς, βεβαίως να καταθέσει στοιχεία- για ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Αλλά,

  • το «πόθεν έσχες» και οι εκλογικές δαπάνες των βουλευτών δημοσιεύονται από τη Βουλή και είναι στη διάθεση όλων των πολιτών να τα ελέγξουν. Οποιαδήποτε δημοσίευση πριν από αυτό, είναι λαϊκισμός και γίνεται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.
  • η κ. Ελευθεριάδου, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν ότι είναι υποχρέωσή τους, όπως πρέπει να είναι και για όλους τους βουλευτές, η καταβολή του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης. Ζήτησαν επιπλέον να συμπεριληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η υποχρεωτικότητα -αντί του προαιρετικού χαρακτήρα- της ρύθμισης και μάλιστα για τρείς -και όχι για έναν- μήνες.
  • αναφορικά, τέλος, με ρουσφετολογικές προσλήψεις και αναθέσεις εργασιών, ας ελέγξει το κόμμα του και το βουλευτικό του γραφείο -και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαζαρίδης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Χρυσοχοΐδη (που δήλωσε εχθές, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ορθώς η τηλεόραση παραποίησε την πραγματικότητα, σχετικά με τους περιπατητές στην παραλία της Θεσσαλονίκης, για να φοβηθεί ο κόσμος), προχώρησε σε παραποίηση της πραγματικότητας, αφού δεν το κάνουν τα τοπικά ΜΜΕ, με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιον σκοπό άραγε;

Προφανώς για να στρέψει την προσοχή και τη συζήτηση σε παραπολιτικές και μικροπολιτικές ατραπούς, με απώτερο στόχο να μην προσέξουν οι πολίτες τα ψεύδη που προηγουμένως είχε εκστομίσει σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις ενέργειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. επ’ αυτού.

Είπε, λοιπόν, ο κ. Λαζαρίδης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τον Ιούλιο του 2019 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ από αυτές που είχε παραλάβει το Γενάρη του 2015 από την κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Κολοσσιαίο ψέμα, διότι, το Γενάρη του 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 438 κλίνες ΜΕΘ. Παρέδωσε 596 κλίνες ΜΕΘ ανεπτυγμένες, εκ των οποίων 565 σε λειτουργία. Για το λόγο αυτό άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις οποίες ανέστειλε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και όπως είναι λογικό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο μάχης, αρκετές από αυτές γίνονται αποδεκτές. Για μια έντιμη και σοβαρή πολιτική δύναμη, αυτό αποτελεί εύσημο και ικανοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των σκεπτόμενων Ελλήνων πολιτών.

Όχι όμως, ως φαίνεται τον Μακάριο Λαζαρίδη.

Εμείς, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτήν την περίοδο ο τόπος χρειάζεται σύνεση και σοβαρότητα, τον αφήνουμε να οδεύει στο δρόμο των μικρόνοων και ιδιοτελών πολιτικών, που, αντιλαμβανόμενοι την κρίση ως ευκαιρία, επιδιώκουν σταθερά μικροκομματικά προσωπικά οφέλη.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πολλά θέματα απασχολούν το Επιμελητήριο Καβάλας

Μάρκος Δέμπας: Ζητήσαμε παράταση της εφαρμογής της διασύνδεσης των...

Επιτυχιών συνέχεια για τις μικτές Κ-14 & Κ-16 της ΕΠΣΚ

Αυλαία με πανομοιότυπες νίκες και προκρίσεις έριξαν για τη...

Δυσκολίες από την συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του δήμου Καβάλας

Απόστολος Μουμτσάκης: Το προσωπικό της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» που πληρώνονταν με...

ΕΠΣΚ: Σε οικογενειακό κλίμα η κοπή πίτας για τις ομάδες της Θάσου

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, τιμώντας τις έξι ομάδες...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε δίπλα στους αγρότες με πράξεις και όχι ανεβαίνοντας στα τρακτέρ!»

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη,...

20χρονος νεκρός σε σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα

Την 27-2-2024 και ώρα 20.30, στην Εθνική οδό Κομοτηνής...

Καβάλα: Διαρρήκτριες έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών και τις κυβερνητικές πολιτικές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από...