Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Ημέρα:

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας της ημέρας στον χάρτη αξιολόγησης κάθε Περιφερειακής Ενότητας

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που άρχισε την 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου, για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο, όπως επισήμανε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις απαγορεύεται η καύση η οποιαδήποτε καύση στην ύπαιθρο και πλέον με τις νέες αναπροσαρμογές τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Μανδρανής.

«Πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να ανάψει μία φωτιά στην ύπαιθρο – Μέχρι και 50.000 ευρώ το πρόστιμο…»

«Τα πρόστιμα αυτά κυμαίνονται από 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τις 50.000 ευρώ. Τα 500 ευρώ είναι η βάση και από εκεί και πέρα ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας της ημέρας στον χάρτη αξιολόγησης κάθε Περιφερειακής Ενότητας διαμορφώνονται τα πρόστιμα. Για παράδειγμα άλλο συντελεστή έχει η Θάσος, άλλο έχει η Καβάλα. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα επιβάλαμε ένα πρόστιμο ύψους 2.900 ευρώ και την Δευτέρα (20/5) επιβάλαμε ένα πρόστιμο 1.500 ευρώ. Οπότε πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά ο οποιοσδήποτε επιχειρήσει να ανάψει μία φωτιά στην ύπαιθρο», σημείωσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μανδρανής.

Μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να αφιχθούν στην Π.Ε. Καβάλας τα αεροσκάφη PZL

«Όλα αυτά γίνονται για να αποφεύγουμε τα πολύ χειρότερα. Αν δεν ξεκινήσουμε από τώρα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει Ιούλιο και Αύγουστο. Πρέπει οι πολίτες να συμμορφωθούν, ιδιαιτέρως οι κοινότητες και οι οικισμοί που γειτνιάζουν με δάση και αγροτοδασικές εκτάσεις, αλλά και η Καβάλα θέλει προσοχή, καθώς δεν ξεχνάμε ότι έχουμε το περαστικό δάσος. οπότε να σκεφτούν πολύ καλά πριν κάνουν οτιδήποτε αυτοί που θέλουν να βάλουν μία φωτιά στην ύπαιθρο», συμπλήρωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Όσον αφορά τέλος την ημερομηνία έλευσης στην Π.Ε. Καβάλας των αεροσκαφών PZL, ο κ. Μανδρανής σημείωσε: «Τα περιμένουμε από μέρα σε μέρα. Μέχρι και τις 30 Μαΐου υπολογίζουμε ότι θα είναι εδώ».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ήταν αναγκαία η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού

Κωστής Σιμιτσής: Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον δήμο Καβάλας...

Τρία παραθέματα για τον κ. Κασσελάκη

Παραθέτει ο Γιάννης Μόνιος Το πρώτο είναι από τον «Λαμπριάτικο...

Τέσσερις νεκροί σε σύγκρουση Ι.Χ. με λεωφορείο

Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους σε σύγκρουση ΙΧ...

Ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε στο Ραχώνι Θάσου

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή...

Ανησυχητική η κατάσταση στον κλάδο της εστίασης

Η κίνηση έπεσε σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα μετά...

Ευ. Δρακονάκη: Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των ταξί

«Σχεδόν όλοι διαφωνούν με τη μεταφορά της πιάτσας των...

Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του φορολογικού

«Οι επαγγελματίες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση λόγω του...

Δικαστικό θρίλερ: Πατέρας κερδίζει επιμέλεια μετά από παράνομη  μεταβολή τόπου διαμονής τέκνου!

Σήμερα θα διηγηθούμε εν συντομία μια πραγματική ενδιαφέρουσα ιστορία...