Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η Πυροσβεστική θα προστατέψει με κάθε τρόπο το περιαστικό δάσος

Ημέρα:

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, θα προστατέψει με νύχια και με δόντια το περιαστικό δάσος στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, Κυριάκος Μανδρανής, ο οποίος παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να διαφυλαχθεί πάση θυσία ο πνεύμονας της Καβάλας.

«Έχει δώσει αγώνα και το Δασαρχείο από τη μεριά του για να το φέρει στη μορφή που είναι σήμερα, μετά από την πυρκαγιά του 1985…»

«Πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση του Δασαρχείου Καβάλας την περασμένη Τρίτη (19/3), όσον αφορά για τον πνεύμονα της πόλης μας, που δεν είναι άλλος από το περαστικό δάσος της Καβάλας. Μιλήσαμε για την διαχείρισή του, με στόχο τη βελτίωση της κατάστασής του, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο και να βελτιώσει και τις υποδομές του. Το περαστικό δάσος της Καβάλας είναι ο πνεύμονάς μας εδώ, έχει δώσει αγώνα και το Δασαρχείο από τη μεριά του για να το φέρει στη μορφή που είναι σήμερα, μετά από την πυρκαγιά του 1985», ανέφερε σχετικά ο κ. Μανδρανής. 

«Πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και οι κάτοικοι της Καβάλας και ειδικά αυτοί που μένουν στις παρυφές του περιαστικού δάσους, προκειμένου κατά τη θερινή περίοδο μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις…»

«Αλλά και εμείς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να το διαφυλάξουμε κάθε ώρα και στιγμή κατά την θερινή περίοδο. Θεωρώ ότι ειδικά με την προπέρσινη προσπάθεια που έγινε με τον καθαρισμό του, είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το περαστικό δάσος της Καβάλας. Χρήζει βέβαια και περαιτέρω βελτίωσης που απ’ ό,τι ειπώθηκε και στην ημερίδα θα υπάρχουν καθαρισμοί και στην μεριά από το «Βασιλάκι». Είναι το στολίδι της Καβάλας και παραμένει το στολίδι και θέλουμε να παραμείνει έτσι. Σε αυτό πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και οι κάτοικοι της Καβάλας και ειδικά αυτοί που μένουν στις παρυφές του περιαστικού δάσους, προκειμένου κατά τη θερινή περίοδο μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Εμείς ως Πυροσβεστική Υπηρεσία είμαστε εδώ για να το προστατεύουμε όσο μπορούμε καλύτερα», σημείωσε καταληκτικά ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...