Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Ενισχύεται η εναέρια δασοπυρόσβεση στην Π.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

Πέρα από τα δύο αεροσκάφη PZL, η Π.Ε. Καβάλας θα ενισχυθεί στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με ένα ακόμη μεγαλύτερο εναέριο μέσο, το οποίο θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες από τα PZL.

Την ευχάριστη αυτή είδηση, έκανε γνωστή στο πλαίσιο δηλώσεών του στην ΕΡΑ Καβάλας, ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αρχιπύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας. 

«Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθουν στην περιοχή μας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης…»

«Όσον αφορά την από αέρος ενίσχυσή μας στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, είναι καθαρά θέμα χρόνου να έρθουν τα δυο αεροσκάφη PZL. Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα έρθουν στην περιοχή μας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Βεβαίως ενημερωθήκαμε ότι θα έρθει στην περιοχή μας και ένα μεγαλύτερο εναέριο μέσο που θα χρησιμοποιείται στην Π.Ε. Καβάλας και θα έχει τεράστιες δυνατότητες και αυτό είναι ευχάριστο, καθώς θα διευκολύνει πάρα πολύ το έργο μας», δήλωσε σχετικά ο Νικόλαος Μπαλατσούκας. 

Για την επίσκεψη στη Θάσο και το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Ο διοικητής των Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας, αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στη Θάσο, όπου μετείχε, μεταξύ άλλων και στο τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του νησιού, αναφέροντας σχετικά: «Την Τετάρτη (17/5) είχαμε μια επίσκεψη από τον συντονιστή Βορείου Ελλάδος του Π.Σ., τον υποστράτηγο, Δημήτρη Καρασαββίδη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της καλής διαχείρισης για την αντιπυρική περίοδο στην οποία έχουμε εισέλθει. Επισκεφτήκαμε το νησί της Θάσου και είχαμε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν άμεσα την αντιπυρική περίοδο. Ο Δήμος μας καθοδήγησε και μας ενημέρωσε ότι γίνονται καθαρισμοί όπου υπάρχει πρόβλημα, όσον αφορά τους δασικούς δρόμους και όπου χρειαστεί γίνονται αποψιλώσεις. Συνεχίζονται οι προσπάθειες αυτές ακόμη και τώρα». 

«Είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποίο συμβάν προκύψει…»

«Διαπιστώσαμε τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, πράγμα ευχάριστο για εμάς, ενώ μιλήσαμε και για την ομαλότητα των δασικών δρόμων. Επίσης κάναμε επισκέψεις και στα πυροσβεστικά κλιμάκια του νησιού. Υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο, καθώς οι συνάδελφοι όχι μόνο των πυροσβεστικών κλιμακίων της Θάσου, αλλά και σε όλη την Π.Ε.Κ., είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Η Θάσος είναι ένα νησί πυρόπληκτο με πολύ μεγάλα συμβάντα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζονται και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον μήνα να τα επιλύσουμε. Ένα σοβαρό θέμα είναι ότι έχουμε έλλειψη προσωπικού. Είμαστε σε προεκλογικό κλίμα οπότε έχουν σταματήσει όλες οι προσλήψεις. Παράλληλα,  έχει ανοίξει και η Π.Υ.  Λιμένος Καβάλας και πολλά άτομα από άλλες υπηρεσίες την επάνδρωσαν με αποτέλεσμα να υπάρχει μια υποστελέχωση των υπολοίπων υπηρεσιών. Προσπαθούμε όμως να αντεπεξέλθουμε και να λειτουργούμε όσο καλύτερα γίνεται για το καλό του πολίτη. Πάντως είμαστε πανέτοιμοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποίο συμβάν προκύψει. Υπάρχει βεβαίωση από το αρχηγείο μας ότι έρχονται κάποια οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία έλειπαν από το νόμο. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα οχήματα πυροσβεστικά για να στελεχωθούν ακόμα καλύτερα οι υπηρεσίες του νομού μας», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Μπαλατσούκας.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας για τον θάνατο του 18χρονου μαθητή σε τροχαίο

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί...

Ο Γιώργος Βορίδης υποψήφιος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Γιώργος Βορίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από σύγκρουση δικύκλου με όχημα του δήμου Καβάλας

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου...

Energean: Πρωτοβουλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Παγγαίου και στον Δήμο Ζίτσας

Στην ενίσχυση των υποδομών που προστατεύουν το περιβάλλον προχώρησε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...