Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ημέρα:

spot_img

Σε διαρκείς αυτοψίες στο δασικό οδικό δίκτυο, σε υδροστόμια καθώς επίσης και σε δεξαμενές προβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, με στόχο να επισημανθούν προβλήματα και παραλείψεις, ώστε να επιλυθούν άμεσα.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, πύραρχος, Νίκος Μπαλατσούκας, στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου, γίνονται ήδη συναντήσεις με τοπικούς φορείς, είτε της Καβάλας, είτε της Θάσου, ώστε να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία και να υπάρξουν παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

«Ως διοικητής της Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας έβγαλα κλιμάκια σε όλες τις περιοχές, και έγινε καταγραφή όλων των προβλημάτων στο δασικό οδικό δίκτυο…»

 «Γίνονται μεγάλες προσπάθειες όσον αφορά τους δρόμους του δασικού δικτύου, ώστε στην πορεία να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε Καβάλα και Θάσο. Ως διοικητής της Π.Υ. της Π.Ε. Καβάλας έβγαλα κλιμάκια σε όλες τις περιοχές, έγινε καταγραφή όλων των προβλημάτων στο δασικό οδικό δίκτυο κι ενημερώσαμε τις διοικήσεις της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καβάλας. Ήδη μπήκαμε στη διαδικασία αποκατάστασης των δρόμων αυτών και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο δεν σταματάμε, αλλά συνεχίζουμε, γιατί με μια και μόνο ισχυρή νεροποντή μπορεί να προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα στους δασικούς δρόμους. Γίνεται σημαντική προσπάθεια, η πολιτεία στέκεται δίπλα μας κι εμείς με τη σειρά μας εντοπίζουμε και καταγράφουμε μεταφέροντας τα προβλήματα στους αρμόδιους φορείς», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας.

Πανέτοιμη η Π.Υ. Καβάλας – Σε πολύ καλή κατάσταση ο στόλος – Μεγάλη προσοχή από όλους όσο αυξάνονται οι θερμοκρασίες – Να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους από κλαδιά και χόρτα όσοι έχουν κατοικίες σε δασικές περιοχές

 Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπαλατσούκα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας είναι πάντοτε πανέτοιμη για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε περιστατικού εκδηλωθεί, ενώ και ο στόλος των οχημάτων είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, ευχήθηκε να μην υπάρξουν προβλήματα στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου και να τα πάμε ακόμη καλύτερα από πέρυσι, που να σημειωθεί, ήταν μια από τις καλύτερες και πιο «ήσυχες» χρονιές, όσον αφορά τα περιστατικά πυρκαγιών.

Ωστόσο, ο κ. Μπαλατσούκας υπογράμμισε ότι όσο περνούν οι ημέρες και αυξάνεται η θερμοκρασία, τόσο πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι, υπηρεσίες και πολίτες.

«Μπαίνουμε στη διαδικασία να ενημερώσουμε τους Δήμους και τη διοίκηση της Π.Ε. Καβάλας, να απομακρύνουν κλαδιά από επικίνδυνα σημεία, με στόχο να αποφύγουμε πιθανά σοβαρά προβλήματα. Ειδικά σε όσους διατηρούν εξοχικές κατοικίες, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να κόβουν περιμετρικά τα κλαδιά, να μην έχουν ξερόχορτα στα οικόπεδά τους. Θα ενημερώσουμε τους πολίτες και με φυλλάδια, πιθανόν και με μια συνέντευξη Τύπου, για να τους δώσουμε περαιτέρω οδηγίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπαλατσούκας.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε θα έλεγα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά και επαγρύπνηση από όλους μας…»

 Σε ερώτηση για το ποια είναι τα σημεία στα οποία ρίχνει το βάρος της η Π.Υ. Καβάλας, ο διοικητής της απάντησε ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται το νησί της Θάσου, αλλά και η περιοχή «Βασιλάκι», γενικότερα το περιαστικό δάσος της Καβάλας, αλλά και του Ζυγού. Καταληκτικά δε ο κ. Μπαλατσούκας υπογράμμισε με έμφαση ότι θα πρέπει ανά πάσα στιγμή όταν οι πολίτες αντιληφθούν καπνό, να τηλεφωνήσουν άμεσα στην υπηρεσία, ώστε να σπεύσουν στο σημείο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε θα έλεγα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά και επαγρύπνηση από όλους μας», επισήμανε σχετικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...