Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε σε γνώριμα «λημέρια» ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας Ν. Μπαλατσούκας

Ημέρα:

spot_img

Συνεχείς επαφές με τους τοπικούς φορείς, αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στο θέμα της πυροπροστασίας, έχει τις τελευταίες ημέρες, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή για δεύτερη φορά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην πόλη της Καβάλας. Το περιβάλλον και ο κόσμος της περιοχής, μου είναι γνώριμος, όπως και το προσωπικό φυσικά των υπηρεσιών. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, καθώς έχουμε να διαχειριστούμε την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μια περιοχή μεγάλη», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Μπαλατσούκας με αφορμή την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του στην περιοχή μας.

Σε μεταβατικό στάδιο πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

«Είμαστε ακόμη σε ένα στάδιο μεταβατικό θα έλεγα, μέχρι να ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να εντοπίσουμε ό,τι πιο δύσκολο υπάρχει, για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Θα ακολουθήσουν εκ νέου συναντήσεις και συζητήσεις με τον δήμαρχο Καβάλας, τη δασάρχη, αλλά και τον διευθυντή δασών, να εντοπίσουμε ποιες περιοχές θέλουν καθάρισμα για να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές μου κι αυτές συνεχίζονται. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε μία συγκέντρωση οι διοικητές των Π.Υ. στην Αθήνα για να πάρουμε σαφείς εντολές και  περιμένουμε να δούμε πως θα διοικήσουμε», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μπαλατσούκας.

Σε καλό επίπεδο η Π.Υ. Καβάλας – Στο επίκεντρο το κτιριακό, καθώς υπάρχουν ανάγκες για επισκευές

Ερωτηθείς για το πως βρήκε την κατάσταση στην Π.Υ. Καβάλας, μετά την επανατοποθέτησή του, ο κ. Μπαλατσούκας απάντησε: «Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο θα έλεγα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά κάποια μικρά ζητήματα που κι αυτά στην πορεία με τη βοήθεια του αρχηγείου μας ή της πολιτείας νομίζω θα τα βάλουμε μπροστά και θα τα λύσουμε. Εννοώ κυρίως σε κτιριακό επίπεδο, καθώς οι υπηρεσίες έχουν πολλά χρόνια που έχουν χτιστεί, χρήζουν κάποιας επισκευής και μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες των συναδέλφων μας, καθώς οι υπηρεσίες είναι το σπίτι μας πλέον».

Προσοχή σε όσους καίνε αγροτικά υπολείμματα συστήσει ο Ν. Μπαλατσούκας

Παράλληλα, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας, ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την καύση των αγροτικών υπολειμμάτων, τονίζοντας: «Είμαι διαρκώς έξω, εποπτεύω και ελέγχω και διαπιστώνω πολλές καύσεις, καθώς οι αγρότες καίνε τα κλαδέματα από τις ελιές. Συστήνω προσοχή για να μην έχουμε μεγάλες ζημιές και τουλάχιστον να είμαστε κι εμείς ως υπηρεσία ενήμερη για να κάνουμε τις καύσεις ελεγχόμενες όσο γίνεται. Να γνωρίζουμε ποιος έχει βάλει φωτιά και που, ώστε να έχουμε τον νου μας και να σπεύσουμε άμεσα αν κάτι χρειαστεί. Συνιστώ πάντως ιδιαίτερη προσοχή σε όλους».

Καθαρισμός τζακιών και καμινάδων – Συντήρηση των μέσων με τα οποία θερμαίνονται τα σπίτια

Επίσης, επειδή ακόμη υπάρχει η ανάγκη στους πολίτες να θερμαίνουν τα σπίτια τους, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας ζήτησε από όλους να είναι προσεκτικοί και να καθαρίζουν τις καμινάδες και τα τζάκια τους, να συντηρούν καλά τα μέσα με τα οποία θερμαίνονται, αλλά και να προσέχουν τα υλικά που χρησιμοποιούν προς καύση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...