Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοιχτοί οι δρόμοι στο δασικό οδικό δίκτυο της Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο δασικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, πύραρχος, Νικόλαος Μπαλατσούκας.

Από τα μέσα Μαΐου, όλοι οι τοπικοί φορείς, εργάστηκαν πυρετωδώς για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δασικό οδικό δίκτυο, καθώς μετά από τους ελέγχους που είχε διενεργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, είχε διαπιστωθεί ότι υπήρχαν σημαντικά προβλήματα σε πολλά σημεία, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που είχαν σημειωθεί μέχρι και εκείνη την περίοδο.

«Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο κι έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος του, γεγονός που μας ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό…»

«Με την προσπάθεια του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, αλλά και του Δασαρχείου, ύστερα και από τις δικές μας επισημάνσεις, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο κι έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος του, γεγονός που μας ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό. Επίσης και στη Θάσο έχει αποκατασταθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του δασικού οδικού δικτύου του νησιού. Μπορώ να πω ότι η βελτίωση των ζημιών στους δασικούς δρόμους, σε ποσοστό, είναι παραπάνω από 60%. Για παράδειγμα στο Υψάριο γίνονται ακόμη έργα, καθώς είναι κάποια τμήματα που μας απασχολούν ιδιαιτέρως, ώστε να είναι πιο εύκολη η διέλευση των οχημάτων μας, αν προκύψει κάτι», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπαλατσούκα η αποκατάσταση του δασικού οδικού δικτύου, έπρεπε να είχε γίνει από τα μέσα Μαΐου, όμως πολλά πήγαν πίσω λόγω της πανδημίας. Τα προβλήματα που είχε εντοπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, είχαν να κάνουν με ρήγματα και νεροφαγώματα από τις βροχές.

«Ως Υπηρεσία βρισκόμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα, με βάση πάντα τον δείκτη επικινδυνότητας που βγαίνει καθημερινά και κορυφώνουμε ανάλογα και τις περιπολίες μας…»

Σε σχέση με την περίοδο που διανύουμε, μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου κι όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, ο Νικόλαος Μπαλατσούκας υπογράμμισε: «Ως Υπηρεσία βρισκόμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα, με βάση πάντα τον δείκτη επικινδυνότητας που βγαίνει καθημερινά και κορυφώνουμε ανάλογα και τις περιπολίες μας. Αυτή την περίοδο δυο περιπολικά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας είναι κάθε μέρα έξω, ενώ και στη Θάσο, με την πρόσληψη των 30 εποχικών πυροσβεστών, αυξήθηκε και η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του νησιού. Το Κλιμάκιο που είναι επανδρωμένο με 33 άτομα συνολικά λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Τα περιπολικά έχουν αυξηθεί από 5 σε 6 και μπορώ να πω πλέον ότι πάμε πολύ καλά».

«Και φέτος, για ακόμη μια χρονιά, υπάρχει η από αέρος συνδρομή στις περιπολίες στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου με τα αεροσκάφη PZL»

Αναφορικά με τη συνδρομή στις περιπολίες για την πρόληψη των πυρκαγιών από τα αεροσκάφη τύπου PZL, ο διοικητής της Π.Υ. Καβάλας σημείωσε: «Και φέτος, για ακόμη μια χρονιά, υπάρχει η από αέρος συνδρομή στις περιπολίες στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου με τα αεροσκάφη PZL, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενισχύονται και με ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη. Να σημειωθεί ότι οι περιπολίες των PZL στην Π.Ε. Καβάλας πραγματοποιούνται όταν οι δείκτες επικινδυνότητας για την περιοχή μας είναι υψηλοί».

«Με τη συνεργασία όλων νομίζω ότι θα πετύχουμε και φέτος ένα πολύ καλό αποτέλεσμα…»

Τέλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, στο μήνυμά του προς τους πολίτες για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου αναφέρει: «Στους πολίτες συστήνω να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αν εντοπίσουν καπνό πρέπει άμεσα να ενημερώσουν την Υπηρεσία μας στο τηλέφωνο 199. Δεν πρέπει να ανάβουν φωτιές σε δάση, δεν πρέπει να ψήνουν στην ύπαιθρο και να μην εκτελούν εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά σε εξωτερικούς χώρους. Με τη συνεργασία όλων νομίζω ότι θα πετύχουμε και φέτος ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...