Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σε «νεκρή» περίοδο μπαίνει η τοπική αγορά

Ημέρα:

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Ό,τι κερδίζουμε το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται

Σε μια «νεκρή» περίοδο εισέρχεται η τοπική αγορά από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρο Χατζηχρήστο.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., υπογράμμισε με έμφαση ότι η ακρίβεια στις πρώτες ύλες και κατ’ επέκταση στα προϊόντα ήταν και παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για όλους τους επαγγελματίες και μάλιστα χωρίς να φαίνεται στο βάθος κάποια υποχώρησή της.

«Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει ανέβει κατά 40% και η ακρίβεια δυσκολεύει τα νοικοκυριά να κάνουν αγορές και να ξοδέψουν χρήματα κι όλο αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα….»

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, έχουμε ήδη διανύσει το πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας χρονιάς και οι ανατιμήσεις στις τιμές προϊόντων και πρώτων υλών συνεχίζονται. Ούτε το 2023 ήταν γενικά η χρονιά καλή, καθώς αντιμετωπίσαμε πολλά έκτακτα γεγονότα που μας επιβάρυναν. Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει ανέβει κατά 40% και η ακρίβεια δυσκολεύει τα νοικοκυριά να κάνουν αγορές και να ξοδέψουν χρήματα κι όλο αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα. Η κατάσταση συνεχίζεται και ελπίζουμε και αισιοδοξούμε η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να μην κρύβει άλλες δοκιμασίες και κρίσεις, όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Ποντάρουμε στην τουριστική περίοδο μιας και η περιοχή μας έχει καταστεί πλέον τουριστικός προορισμός και ελπίζουμε να καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι και αυτήν την χρονιά», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Ό,τι κερδίζουμε το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Από τη μια τσέπη μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν…»

«Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα. Πάντα έτσι ήταν αυτή η περίοδος, ειδικά μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Είναι ουσιαστικά μια «νεκρή» περίοδος, πολύ χαλαρή και με πολλές δυσκολίες, διότι από την στιγμή που δεν υπάρχει η αντίστοιχη κατανάλωση τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Αντίστοιχα όμως οι υποχρεώσεις τρέχουν κι αυτό επιτείνει αυτές τις δυσκολίες. Τα πράγματα γενικά θα είναι ζόρικα για εμάς μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδους, ειδικά στο κλάδο μας, δεν ήταν άσχημη η κίνηση, όμως δεν έμεινε κάτι στην άκρη, για να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας. Ό,τι κερδίζουμε το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Από τη μια τσέπη μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...