Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Σε «νεκρή» περίοδο μπαίνει η τοπική αγορά

Ημέρα:

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Ό,τι κερδίζουμε το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται

Σε μια «νεκρή» περίοδο εισέρχεται η τοπική αγορά από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρο Χατζηχρήστο.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., υπογράμμισε με έμφαση ότι η ακρίβεια στις πρώτες ύλες και κατ’ επέκταση στα προϊόντα ήταν και παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα για όλους τους επαγγελματίες και μάλιστα χωρίς να φαίνεται στο βάθος κάποια υποχώρησή της.

«Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει ανέβει κατά 40% και η ακρίβεια δυσκολεύει τα νοικοκυριά να κάνουν αγορές και να ξοδέψουν χρήματα κι όλο αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα….»

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, έχουμε ήδη διανύσει το πρώτο δεκαπενθήμερο της νέας χρονιάς και οι ανατιμήσεις στις τιμές προϊόντων και πρώτων υλών συνεχίζονται. Ούτε το 2023 ήταν γενικά η χρονιά καλή, καθώς αντιμετωπίσαμε πολλά έκτακτα γεγονότα που μας επιβάρυναν. Το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει ανέβει κατά 40% και η ακρίβεια δυσκολεύει τα νοικοκυριά να κάνουν αγορές και να ξοδέψουν χρήματα κι όλο αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα. Η κατάσταση συνεχίζεται και ελπίζουμε και αισιοδοξούμε η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να μην κρύβει άλλες δοκιμασίες και κρίσεις, όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Ποντάρουμε στην τουριστική περίοδο μιας και η περιοχή μας έχει καταστεί πλέον τουριστικός προορισμός και ελπίζουμε να καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι και αυτήν την χρονιά», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

«Ό,τι κερδίζουμε το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Από τη μια τσέπη μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν…»

«Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα. Πάντα έτσι ήταν αυτή η περίοδος, ειδικά μετά τα μέσα Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Είναι ουσιαστικά μια «νεκρή» περίοδος, πολύ χαλαρή και με πολλές δυσκολίες, διότι από την στιγμή που δεν υπάρχει η αντίστοιχη κατανάλωση τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα. Αντίστοιχα όμως οι υποχρεώσεις τρέχουν κι αυτό επιτείνει αυτές τις δυσκολίες. Τα πράγματα γενικά θα είναι ζόρικα για εμάς μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της εορταστικής περιόδους, ειδικά στο κλάδο μας, δεν ήταν άσχημη η κίνηση, όμως δεν έμεινε κάτι στην άκρη, για να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας. Ό,τι κερδίζουμε το τελευταίο διάστημα εξανεμίζεται λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Από τη μια τσέπη μπαίνουν κι από την άλλη βγαίνουν», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.  

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σάββας Αργυράκης: Φύγαμε με το κεφάλι ψηλά

«Όπως πήγαμε συντεταγμένα, έτσι φύγαμε και συντεταγμένα, με το...

«Σεβάς Χανούμ» του Γιώργου Χρονά στο «ΑΥΛΑΙΑ»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ “Κάθε ιστορία είναι μια διαδρομή...

Τι πρέπει να ξέρεις οπωσδήποτε για το έγκλημα της παραβίασης υποχρέωσης   διατροφής;

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα θα σας αποκαλύψω ό,τι...

Μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στον Τουρισμό

Γιάννης Μαρκιανός: Επισκεφθήκαμε την δομή των μεταναστών για να...

Αναπτυξιακός Οργανισμός ΠΑΜΘ: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους

Λάζαρος Τσαταλμπασίδης: Θα τρέξουμε μελέτες και έργα με πολύ...

ΟΕΒΕΚ: Ελπίζουμε ο ΟΛΚ να βρει τον ρόλο του στη κοινωνία του Ν. Καβάλας

Την Τετάρτη 21/2/24 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθύνοντα συμβούλου του...

Στα κορυφαία της Ευρώπης το Κέντρο Αποκατάστασης ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή πραγματοποιήθηκε...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας ενισχύεται με 24 νέους νοσηλευτές»

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο...