Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Περιορισμένη σε 2-3 μέρες η εορταστική κίνηση στην αγορά

Ημέρα:

spot_img

Περιορισμένη σε ένα διήμερο – τριήμερο είναι πλέον η κίνηση στην αγορά της Καβάλας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είτε των Χριστουγέννων, είτε του Πάσχα, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

«Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, η κίνηση της εορταστικής περιόδου, τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και το Πάσχα, να περιορίζεται σε ένα διήμερο ή τριήμερο στην πόλη μας. Αυτό συμβαίνει και φέτος το Πάσχα. Από τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4), η κίνηση άρχισε να γίνεται ικανοποιητική, οι εργαζόμενοι πήραν και το δώρο τους, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να μην υπολογίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με την ακρίβεια και την ενέργεια, που έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τον περασμένο χειμώνα και δυστυχώς συνεχίζονται και μας προβληματίζουν και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχρήστος.

«Αν πάρουμε παράδειγμα το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν καλό, ο χειμώνας μας επιφύλαξε τέτοιες εκπλήξεις που δεν έμεινε τίποτα και ίσα που καταφέραμε να τον ξεπεράσουμε…»

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε την τύχη η περιοχή μας να είναι ένα τουριστικός προορισμός κι αυτό το βλέπουμε να έχει αρχίσει από την 25η Μαρτίου και μετά. Υπάρχουν ξένοι επισκέπτες στην περιοχή μας, περισσότεροι τώρα το Πάσχα και τα μηνύματα, μας δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό καλοκαίρι. Ελπίζουμε σε αυτό και αν συμβεί θα είναι μια καλή εξέλιξη για να ανταποκριθούμε μετά στον χειμώνα. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν με τον πιο ομαλό τρόπο.

Αν πάρουμε παράδειγμα το προηγούμενο καλοκαίρι που ήταν καλό, ο χειμώνας μας επιφύλαξε τέτοιες εκπλήξεις που δεν έμεινε τίποτα και ίσα που καταφέραμε να τον ξεπεράσουμε γιατί και ο καιρός ήταν σύμμαχος. Ελπίζουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο πάλι και να πιάσουν τόπο οι τζίροι του καλοκαιριού», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Έντονος προβληματισμός για τις αυξανόμενες τιμές των υγρών καυσίμων

Τέλος, όσον αφορά τα ενεργειακά θέματα και ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και με τα καύσιμα, ο Θόδωρος Χατζηχρήστος επισήμανε: «Είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει. Ενώ ο χειμώνας έχει τελειώσει, που σημαίνει ότι οι καταναλώσεις πλέον είναι μικρότερες, βλέπουμε να υποχωρεί το ρεύμα και να αυξάνονται οι τιμές στα υγρά καύσιμα. Δεν ξέρω αν υπάρχει εξήγηση για το πως γίνεται αυτό, αλλά εμάς μας προβληματίζει πάρα πολύ για τη συνέχεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...